Primăria Slatina va inaugura baza de agrement din Cartierul Progresul. Evenimente culturale și sportive, în 2024


Potrivit unui proiect de hotărâre, ce va fi supus la vot în ședința extraordinară a Consiliului Local din 7 februarie, Primăria Slatina a stabilit programele culturale și evenimentele sportive ce vor fi derulate pe parcursul anului 2024. Astfel, pe 1 Mai, Primăria Slatina reînvie tradiția și va organiza un spectacol în aer liber la Pădurea Strehareți, evenimentul având și un specific culinar. Totodată, în vara acestui an, în funcție de finalizarea lucrărilor, va fi inaugurată baza de agrement ridicată pe locul fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresul, unde Primăria Slatina a investit peste 24 de milioane de lei.

Cele două evenimente sunt inedite și au legătură cu proiectele de modernizare pe care Primăria Slatina le-a derulat în ultimii doi ani, construind cele două zone, de la Pădurea Strehareți și din Cartierul Progresul, unde slătinenii își pot petrece timpul liber.

Astfel, autoritățile vor inaugura Baza sportiva „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresul din municipiu, ce se află în plin proces de modernizare, după ce întreaga suprafață a fost preluată de la Ministerul Tineretului și Sportului. Terenul de peste 17.000 de mp a fost curățat de constructorul care execută lucrarea, aici fiind ridicate: un amfiteatru în aer liber, un parc, locuri de joacă pentru copii, un skate park, spațiu pentru fitness, o zonă pentru role și biciclete, spații verzi și fântâni arteziene, grupuri sanitare, dar și o parcare pentru mașini. Inaugurarea este programată pentru vara acestui an, municipalitatea urmând să organizeze cu această ocazie un spectacol în aer liber, dar și competiții sportive pentru elevi și adulți.

Totodată, Primăria municipiului Slatina a reabilitat zona de agrement din Pădurea Strehareți, în 2023. În cadrul acestui proiect a fost refăcut drumul principal, a fost introdusă rețea de iluminat public, au fost amenajate piste de bicicletă și a fost construit un loc de joacă special pentru copii. De asemenea, zona unde sfârâiau grătarele în urmă cu două-trei decenii a fost complet reabilitată.

Program și proiecte culturale și manifestări sportive, pe parcursul anului 2024:
1 Mai – spectacol în aer liber, la Pădurea Strehareți, eveniment cu specific culinar;
Aprilie-mai-Concurs Interjudețean „Medicii de Mâine”, ediția XII-a, la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina;
Mai-iunie– Inaugurare Bază Sportivă „Dumitru Dobrescu”, spectacol în aer liber și competiții sportive pentru elevi și adulți;
Mai-iunie – Festivalul Național al Copiilor „Călușul Românesc”, ediția XXIV-a;
Iunie-iulie – „Susținem naționala de Fotbal la Euro 2024”, proiecții în aer liber;
Iunie-iulie-Zilele municipiului Slatina;
Aprilie-octombrie – Campionat de tenis de câmp;
Mai-septembrie – Slatina Street Food;
1 Iunie – Slatina, orașul copiilor;
Iunie-septembrie- Disney Cup, ediția XV;
Sărbătorile Toamnei:
Septembrie-Primul meu ghiozdan;
Septembrie-octombrie-Festivalul Oltenii și Restu Lumii;
Noiembrie-Cupa Slatinei la Înot, ediția IX;
Noiembrie-decembrie – Zilele Eugen Ionescu
Sărbători de Iarnă la Slatina:
Ziua Națională a României;

Povestea lui „Moş Nicolae”
Târgul de Crăciun;
Desaga lu Moș Crăciun;
Revelion 2025