Unui bărbat din Strejești i s-au furat două carduri bancare, fiind efectuate tranzacții frauduloase. Două persoane au fost reținute

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Strejești a alertat poliția, după ce a sesizat că i-au fost furate două carduri bancare, cu care s-au efectuat tranzacții financiare frauduloase, în valoare de 14.000 de lei. Două persoane au fost reținute în dosarul de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Polițiștii au identificat șase persoane din comuna Milcov, bănuite de comiterea faptelor săvârșite în toamna anului trecut, fiind efectuate inclusiv percheziții domiciliare.

„În fapt, la data de 16 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Strejești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras două carduri bancare, cu care ar fi efectuat tranzacții financiare frauduloase, în valoare de 14.000 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat șase persoane din comuna Milcov,  bănuite de comiterea faptelor.

Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața zilei de 6 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptelor, precum și bunuri ce ar fi provenit din comiterea faptelor.

Șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii.

După administrarea probatoriului, în cursul aceleiași zile, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pe numele a două persoane, respectiv o femeie de 39 de ani și un tânăr de 18 ani, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

foto.arhivă