Un bărbat a incendiat ușa Primăriei Pleșoiu. Ar fi fost nemulțumit că nu primește ajutor social. UPDATE/ A fost arestat preventiv

UPDATE:

Bărbatul care a incendiat ușa Primăriei Pleșoiu a fost prezentat Judecătoriei Slatina, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de acesta.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat de 35 de ani a dat foc ușii de acces a Primăriei Pleșoiu, județul Olt, luni seara, 12 februarie. Potrivit unor surse, acesta ar fi fost nemulțumit că nu primește ajutor social. Bărbatul a fost reținut, fiind cercetat într-un dosar de distrugere.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Pleșoiu, pe fondul unor nemulțumiri, ar fi incendiat ușa de acces a unei instituții publice din acceași localitate. 

În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, la data de 13 februarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.