Handbal/Cupa României. CSM Slatina se pregătește pentru duelul cu Dacia Mioveni. Antrenor: „Balanța înclină spre echipa din Liga Națională”

Echipa de handbal feminin CSM Slatina se pregătește pentru duelul cu Dacia Mioveni, din optimile Cupei României. Partida va avea loc sâmbătă, 17 februarie, începând cu ora 11.0, în sala de sport de la LPS Slatina.

Antrenorul echipei din Slatina, Atilla Horvarth, a precizat că gruparea din Mioveni este favorită, ținând cont că evoluează în Liga Națională.

„Noi suntem pregătiți pentru orice duel, dar să nu uităm că este o echipă de Ligă, vara trecută, au făcut foarte multe achiziții și trec printr-o perioadă destul de dificilă, au plecat o parte dintre jucătoarele străine și nu numai. Totuși, balanța înclină spre echipa din Liga Națională, 60 pentru ele, 40 pentru noi, chiar dacă jucăm acasă. Tragerea la sorți a fost una bună, pentru că puteam să picăm cu echipe care joacă în competițiile europene, dar, repet, nu este un meci ușor, fiecare echipă vrea să câștige pe teren. Este și un moment în care echipa are jucătoare indisponibile, avem patru accidentări în acest moment. Sperăm să le recuperăm până la Turneul Final, care va fi 11-12 mai. Noi ne pregătim să câștigăm cu orice fel de adversar, pentru asta muncim. Să vedem sâmbătă, la ora meciului, ce echipă va fi mai în formă, cine va avea mai multe realizări”, a spus antrenorul Atilla Hovarth, în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc miercuri, 14 februarie, la care au mai participat handbalistele Sanja Premovic și Sonia Vasiliu (foto).

CSM Slatina se confruntă cu probleme de lot, jucătoare de bază fiind accidentate.

„Din păcate, Lecu a avut o accidentare destul de gravă, se va opera vineri, Matea stă de aproape două luni din cauza unei entorse grave, Diana Lixăndroiu are o întindere pe bicepsul femural. O mai avem și pe Elena Nagy  care a recidivat cu o accidentare mai veche a ei, a fost și ea operată de menisc, dar sperăm ca până la Turneul Final să fie refăcută”, a adăugat Hovarth.

Interul dreapta Sanja Premovic, din Muntenegru, a precizat că s-a integrat bine la Slatina și își dorește să promoveze.

„Îmi place aici, m-am integrat foarte bine, obiectivul nostru este să promovăm. Suntem în grafic și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Da, rămân la Slatina, dacă vom promova. Îmi doresc să joc în prima Ligă”, a spus Sanja Premovic.

CSM Slatina ocupă primul loc în clasamentul Diviziei A de handbal feminin, Seria A, având un avansa de trei puncte în fața grupării Activ Prahova Ploiești, și are ca obiectiv revenirea în Liga Națională.