Un bărbat a fost găsit la cinci metri de mal, în Olt. Medicii au început manevrele de resuscitare. UPDATE/ Tânărul a fost declarat decedat

UPDATE:

Tânărul de 27 de ani care s-ar fi aruncat în Olt, la Clubul Nautic din Slatina, joi seara, 15 februarie, a fost declarat decedat.

Ora 20.40, pacientul a fost declarat decedat de medicul SAJ, fiind executate manevre de resuscitare aproximativ 90 de minute”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112 de către martori că tânărul s-ar fi aruncat în râul Olt joi, 15 februarie.

La data de 15 februarie 2024, în jurul orei 18:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană s-ar fi aruncat în râul Olt , în apropiere de „Plaja Olt”, din municipiul Slatina.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina și mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit identitatea persoanei, ca fiind un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din orașul Piatra-Olt.

Tânărul a fost identificat de către scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și a fost extras la mal, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul medical, fiind constatat decesul.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

ȘTIREA INIȚIALĂ, ora 19.32:

Un bărbat este resuscitat de medici, după ce a fost găsit de către scafandri la aproximativ cinci metri de mal, în râul Olt. Potrivit ISU Olt, bărbatul are 27 de ani și s-ar fi aruncat în Olt, după ce și-ar fi lăsat mașina în apropiere.

Intervenția pompierilor a avut loc în această seară, 15 februarie, în apropierea Clubului Nautic din Slatina.

„Echipaje din cadrul ISU Olt, cu o autospecială pentru scafandri, un echipaj SMURD, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și ambarcațiune cu motor, au acționat în zona Clubului Nautic, pentru căutarea unui bărbat înecat în râul Olt.

În sprijinul militarilor au acționat și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, una dintre acestea cu medic.

Căutările au fost începute pe luciul apei, fiind continuate cu ajutorul scafandrilor.

Bărbatul a fost găsit la aproximativ cinci metri de mal, adâncimea apei fiind de circa trei metri.

Pacientul a fost preluat de echipaje medicale, care au început imediat manevrele de resuscitare”, au transmis reprezentanții ISU Olt.