Prefectul județului, campanie electorală lângă cadavre. Cum a fost ocolită firma controlată de un liberal

Prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, își face campanie electorală chiar și lângă cadavrele rezultatele din tragediile produse în județ. Acesta a mers la foarte multe accidente rutiere ce au avut loc pe șoselele județului, multe dintre ele soldate cu morți, dar și la accidentul feroviar de la Bălteni, postând pe pagina sa de socializare detalii despre coliziunea dintre trenul Regio de pe ruta Craiova-Pitești și remorca unui camion. A ignorat însă accidentul de la Dăneasa, soldat cu decesul unei femei, unde firma familiei mentorului său, prim-vicepreședintele PNL Olt, Marian Vasile (foto- în mijloc, flancat de Mario De Mezzo și deputatul Gigel Știrbu), este implicată până peste cap. Prefectul a dat-o la întors când a fost întrebat de ce la accidentul de la Dăneasa nu a ajuns.

Ultima apariție surprinzătoare a prefectului a avut loc joi seara, 15 februarie, la Clubul Nautic Slatina, unde un tânăr de 27 de ani și-a pus capăt zilelor, sărind în Olt. O adevărată tragedie pe care prefectul n-a ratat-o, mai ales că ar ținti electoratul din Slatina. Printre pompieri, cadre medicale, scafandri, se vede și prefectul liberal, cu vesta lui cea galbenă.

Astfel, aparițiile în mijlocul unor astfel de evenimente par să facă parte din strategia prefectului liberal de a obține capital politic, în vederea viitoarelor alegeri.

Din șirul tragediilor petrecute pe șoselele județului, la care prefectul a fost ca să iasă din anonimat, lipsește însă accidentul de la Dăneasa, din 23 ianuarie, când un autocamion a lovit un limitator de înălțime, care s-a prăbușit peste o mașină aflată în spatele său, pe Drumul Național 6. O femeie a fost găsită în stop cardio-respirator, ulterior fiind declarat decesul, iar un tânăr de 18 și un bărbat de 42 de ani au ajuns la spital. O adevărată tragedie petrecută pe un Drum Național, străbătut zi de zi de sute de mașini, care, poate, chiar avea nevoie de implicarea prefectului, pentru ca ancheta să meargă cât mai repede și să se facă dreptate pentru biata familie.

Însă evenimentul a fost voit ignorat de prefectul județului, autocamionul care a lovit limitatorul de înălțime aparținând unei firme a familiei prietenului său ( așa cum susține chiar prefectul în declarații publice), primarul Marian Vasile.

Da, da, chiar el, prefectul de Olt, care se luptă cu „vătafii” județului, ocolește voit firma familiei din Studina tocmai ca acest scandal să fie cât mai repede uitat.

Întrebat joi, 15 februarie, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Olt, dacă a fost la acest accident rutier cu implicații deosebit de grave și dacă știe cum merge ancheta, prefectul de Olt, Mario De Mezzo, a precizat că nu a fost la Dăneasa, insinuând că merge acolo unde declanșează planul roșu. Mai mult de atât, a lansat chiar și varianta lipsei sale din județ.

„Nu am fost la acel accident, la Bălteni, la accidentul feroviar, am fost. La cele care au fost într-o zonă în care să ajung înainte ca planul roșu de intervenție să se încheie, și avea logică să merg ca să mă asigur că lucrurile sunt coordonate în regulă, am fost de fiecare dată, când am fost în județ. Am fost dăți în deplasări de serviciu, la București, la minister, și s-au întâmplat accidente și nu am reușit să ajung. De fiecare dată când am putut să ajung la accidente grave, am ajuns în aceste șase luni. Pentru oamenii care ajung la accidente, poliție, SMURD, Ambulanță, sunt oameni care își fac treabă impecabil. Susținerea mea morală și prezența mea acolo cred că îi motivează și cred că ajută, atât în relația cu ei, cât și în relația cu oamenii care sunt implicați în acele accidente. Trebuie să mă documentez, să văd. Cred că la toate planurile roșii pe care eu le declanșez, în județul Olt, am fost. Planul roșu de intervenție se declanșează atunci când sunt accidente foarte grave. Altfel au mai fost accidente rutiere, de diferite feluri, în județ, la care nu am mers, pentru că, nefiind plan roșu declanșat, autoritățile au intervenit rapid și au rezolvat problema”, a spus prefectul.

Potrivit unor surse, pe 23 ianuarie, prefectul Mario De Mezzo a fost la muncă și nu a fost plecat din județ, a doua zi, pe 24 ianuarie, participând la evenimentele organizate la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Slatinei, cu prilejul Unirii Principatelor Române.