Voiculescu îi cere deputatului Gigel Știrbu să le explice liberalilor de ce i-a oferit lui Chesnoiu primul loc pe lista la Senat

Senatorul Liviu Voiculescu îi cere președintelui PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, să explice de ce i-a oferit prim-vicepreședintelui PSD Caracal, Adrian Chesnoiu, primul loc pe lista pentru Senat. Totul a ieșit la iveală, după ce deputatul Adrian Chesnoiu a vorbit despre o întâlnire pe care Știrbu a avut-o, la începutul lunii februarie, cu primarul în funcție al municipiului Caracal, Ion Doldurea, solicitandu-i acestuia să candideze pentru un nou mandat din partea PNL.

Voiculescu spune că niciodată, în mandatul său de președinte al PNL Olt, nu a purtat negocieri cu deputați sau senatori de la alte formațiuni politice.

„Cât timp am fost președintele PNL nu am purtat negocieri cu vreun deputat sau senator de la o altă formațiune politică privind oferirea locului I  pe lista pentru Senat a partidului nostru.

Având în vedere apariția în spațiul public a comunicatului PSD Caracal, care din punctul meu de vedere afectează imaginea și credibilitatea filialei noastre, îi solicit dlui. Gigel Știrbu, actualul președinte al PNL Olt, să clarifice de urgență această situație.

În cazul în care aceste întâlniri au avut loc, îi solicit să comunice dacă a avut mandatul Biroului Județean sau al Colegiului Director Județean din cadrul PNL Olt, întrucât potrivit statutului si regulamentului de organizare, doar aceste organisme pot stabili candidaturile pt Parlamentul României”, a spus Voiculescu.

Acesta a precizat că aceste negocieri aduc în rândul liberalilor o stare de neîncredere.

„Purtarea oricăror discuții în lipsa acestui mandat este de natură a crea o stare de neîncredere în rândul nostru, al liberalilor olteni prin contradicția între declarațiile publice ale președintelui filialei Gigel Știrbu și anumite acțiuni ale dumnealui.

În ședința Colegiului Director Județean de astăzi, orele 17.00, ședință despre care nu am fost anunțat/invitat, deși sunt membru de drept și la care prin urmare nu voi participa, dl președinte Gigel Știrbu are ocazia să le explice colegilor această situație”, a adăugat senatorul liberal.