Marcel Ciolacu: „Eu doresc, mâine, să anunț tot calendarul de alegeri”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit marți, 20 februarie, despre negocierile din Coaliția PSD-PNL, spunând că miercuri și-ar dori să anunțe calendarul de alegeri. După câteva runde de negocieri eșuate, liderii Coaliției discută totuși despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

Totodată, liderul social-democrat a precizat că sunt două programe care trebuie să fie armonizate.

„Cel târziu pe 9 iunie vor avea loc alegeri europarlamentare în toate cele 27 de state. Este un efort comun, eu cred că toate temele principale, în acest moment, au o rădăcină social-democrată. Toate provocările din acest moment, după crizele suprapuse, au rezolvări social-democrate, de aceea sunt ferm convins că acest an va fi anul social-democrației. Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât și președintele Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect în timpul unor negocieri și discuții eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau, împreună cu președintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce privește viitorul României, românii și stabilitatea României. Să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcții, sunt două programe de armonizat, categoric vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment, și trebuie să recunoaștem acest lucru și vom vedea și percepția românilor. Este o alianță electorală sau o alianță politică, care va da stabilitate României. Ca și prim ministru, eu doresc mâine să anunț tot calendarul de alegeri. Când am luat decizia, am stabilit tot calendarul”, a spus Ciolacu.

Premierul a mai declarat că stabilitatea politică a făcut ca România să înregistreze creșterea economică.

„Eu îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, le avem deja, să le armonizăm, în ceea ce privește stabilitatea României. Am spus și în ședința cu colegii social-democrați europeni, dacă România nu ar fi avut o stabilitate politică nu am fi reușit să fim între statele cu creștere economică. Sunt state care au intrat în recesiune. Dacă decidem acest lucru, vom veni cu un proiect de țară”, a adăugat Ciolacu.

sursa foto. facebook Marcel Ciolacu