Bugetul orașului Drăgănești nu a fost votat nici la a treia încercare. Ce spune primarul

Bugetul orașului Drăgănești nu a fost votat nici la cea de a treia încercare, ședința consiliului local, ce a avut loc miercuri, 21 februarie, încheindu-se fără niciun rezultat. Potrivit primarul orașului Drăgănești, Marian Tudorică, consilierii au cerut noi documente privind împărțirea banilor. ProiectulAprobarea bugetului local” a fost singurul pe ordinea de zi în ședințele Consiliului Local Drăgănești din 12, 14 și 21 februarie, însă acesta nu a trecut.

Edilul liberal nu mai are majoritatea în CL Drăgănești, după ce, recent, trei consilieri au trecut la PSD. Acesta a precizat că va convoca următoarea ședință de consiliul local, în care pe ordinea de zi va fi bugetul orașului, luni, 26 februarie, la ora 16.00.

„Voi convoca o nouă ședință a consiliului local luni, de la ora 16.00, am pus la dispoziție toate documentele solicitate, este cea de a patra încercare să trecem bugetul. O parte din membrii Consiliului Local al orașului Drăgănești-Olt (cei aleși pe lista PSD şi cei trei racolați de PSD la finele anului trecut) au demonstrat din nou ieri, 21 februarie, că nu cunosc principiile de bază ale administrației publice locale. Prin neasumarea răspunderii de a dezbate şi aproba bugetul orașului pe anul 2024 împiedică implementarea proiectelor de dezvoltare a comunității noastre.  Consider că este ușor să aduci acuzații doar de dragul promovării personale, fără a aduce niciun argument sustenabil. Îi asigur pe toți drăgăneștenii că banul public a fost şi este cheltuit în condiţii legale şi transparente. Această situaţie este certificată de auditurile realizate pe durata mandatului meu de Curtea de Conturi, cât şi de autorităţile de management a programelor cu finanţare europeană. Poate vreun consilier PSD să conteste acești experţi? Vă întreb onest. Lupta pentru notorietate este acerbă, mai ales în contextul apropierii alegerilor locale, însă interesul cetăţeanului şi al comunităţii trebuie să primeze. Voi uza de toate instrumentele legale pentru a duce la bun sfârşit aceste proiecte şi pentru a atrage alte fonduri atât de necesare pentru dezvoltarea oraşului nostru”, a spus primarul din Drăgănești-Olt.

foto: Primăria Drăgănești-Olt