Zile de foc pentru handbalistele de la CSM Slatina. Antrenorul Attila Horvath: „Este o sărbătoare pentru oraș”

Zile de foc pentru handbalistele de la CSM Slatina, care vor avea trei partide importante. În paralel cu jocurile din campionat, unde obiectivul este promovarea în Liga Națională, CSM Slatina s-a calificat în sferturile Cupei României, jucătoare de talie mondială fiind așteptate să vină luni, 11 martie, la Slatina.

Astfel, CSM Slatina va întâlni vineri, începând cu ora 14.00, în deplasare, Activ Ploiești, contracandidată la promovarea în Liga Națională, iar luni, 11 martie, sala de sport de la LPS Slatina va găzdui partida cu CSM București, din cadrul sferturilor Cupei României. Ulterior, în cadrul etapei a XII-a a Diviziei A de handbal feminin, CSM Slatina va întâlni CSU Neptun Constanța, pe 17 martie.

Antrenorul de la CSM Slatina, Attila Horvath, a vorbit despre programul dificil pe care îl are echipa sa. Acesta a declarat că meciul din Cupă cu CSM București este o sărbătoare pentru oraș, slătinenii având posibilitatea să vadă handbalistele consacrate.

„Sunt opt zile de foc, abordăm și meciul cu Constanța (n. red. – programat pe 17 martie), dar este important primul meci, apoi următoarele. Pentru mine este important meciul de la Ploiești, va fi un meci foarte greu, cei de la Ploiești își doresc foarte mult să demonstreze că au echipă de valoare, să demonstreze că meciul de la Slatina a fost o greșeală și sunt convins că vom avea un meci greu. Cel mai important este să ne prezentăm așa cum ne-am pregătit. Legat de meciul cu CSM, este o sărbătoare pentru oraș, în momentul în care vine o echipă de Champions League, ținând cont de jucătoarele care sunt la București, va fi un spectacol, ne dorim să demonstrăm că ne merităm locul pe care îl aveam acum în Liga a II-a, să demonstrăm că merităm să accedem în Ligă. Sper din tot sufletul să facem spectacol. Victoria în meciul cu Ploiești echivalează cu primul loc din seria noastră, ceea ce ne avantajează într-un fel pentru Turneul Final, care va avea loc în 10-12 mai, pentru că vom juca cu locul trei cel mai prost clasat, ne asigură un culoar favorabil, deși în semifinală vom întâlni una dintre contracandidatele la promovare. Considerăm că toate meciurile oficiale pe care le avem sunt teste pentru noi”, a spus antrenorul grupării din Slatina, Attila Horvath.

Acesta își dorește ca toate handbalistele care au trecut prin accidentări în ultima perioadă să revină, ca să se poată baza pe ele la Turneul Final, unde se joacă promovarea în Liga Națională.
„Au început să revină jucătoarele accidentate, ceea ce mă bucură foarte mult. Vali Lecu a avut probleme, Nagy revine la jumătatea lunii aprilie, ceea ce înseamnă că o să o avem pentru Turnul Final. Sper să ajungem la Turneul Final cu un număr mare de jucătoare valide. Faptul că am avut și trei jucătoare la lotul național, ne dă puțin peste cap cu pregătirea, dar sperăm să fie apte”, a adăugat Horvath.

Handbalista Andreea Bogdanovici (foto) a precizat că atmosfera este bună la echipă și așteaptă cu interes partidele din perioada următoare.
„Atmosfera este una bună, așteptăm cu nerăbdarea meciurile care vor veni, deși este un program destul de dificil pentru noi, sper să fie benefic. Trebuie să ne conformăm”, a spus sportiva.