Tradiție reînviată, la Pădurea Strehareți, de 1 Mai. Primarul Emil Moț: „Încercăm să readucem la viață tot ceea ce înseamnă trecutul nostru”

Primăria Slatina a organizat miercuri, 1 Mai, un eveniment la Pădurea Strehareți, fiind reînviată tradiția veche de mai bine de trei-patru decenii.

Astfel, a fost amplasată o scenă în aer liber, unde mai mulți interpreți au urcat pe scenă, iar comercianții au oferit o gamă variată din preparate culinare, de la mici și friptură, până la dulciuri pentru copii. Au fost și slătineni care au venit cu totul pregătit de acasă și au făcut grătar, în spațiul special amenajat.

O delegație numeroasă a PSD Olt, formată din președintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moț, senatorii Siminica Mirea și Liviu Voiculescu și deputații Marius Iancu, Adrian Chesnoiu, și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost prezentă la Pădurea Strehareți.

Edilul Slatinei, Emil Moț, a precizat că va organiza astfel de evenimente an de an.

„Dragii mei slătineni, vă asigur că nu va fi ultima ediție. Începând din acest an, încercăm să readucem la viață tot ceea ce înseamnă trecutul nostru, al slătinenilor, tradiția noastră, de la Pădurea Strehareți. Împreună cu președintele CJ Olt, Marius Oprescu, am reușit să reînviem atmosfera de la Pădurea Strehareți. În fiecare an, o să ne vedem aici, de 1 Mai, an de an, ca să ne simțim bine împreună și să reînviem această tradiție pe care slătinenii o cunosc de o viață, cei care trăiesc în Slatina, cei care iubesc cu adevărat Slatina”, a spus primarul Emil Moț.

Și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre tradiționalele petreceri ce erau organizate în Pădurea Strehareți, în anii 90.

„De fiecare dată, am încercat să redăm Slatinei cât mai mult spaţiu verde. În primul mandat al primarului Emil Moţ, am reuşit să facem într-o parte din unitatea militară un parc, se numeşte, astăzi, Parcul Tineretului tot datorită cetăţenilor din Slatina, care i-au dat acest nume. Zona respectivă, în continuare, rămâne o efervescență foarte mare. În acest al doilea mandat, încercăm din fosta Bază Dobrescu să facem un parc, cu cel mai mare skatepark din estul Europei. Iată, vorbim de Pădurea Strehareţi, care a fost redată slătinenilor, ne produce tuturor o amintire, pentru că de fiecare dată, de 1 Mai, aici era o mare petrecere în rândul slătinenilor. Acum este prima ediţie, sperăm să facem din acest lucru o tradiţie, iar slătinenii, nu numai de zi cu zi la o plimbare în pădure, dar şi de 1 Mai să fim cu toţii la Strehareţi. Cred că Slatina, ca municipiu reşedinţă de judeţ, este unul dintre oraşele cu cea mai mare suprafață spaţiu verde pe cap de locuitor prin redarea tuturor acestor parcuri înapoi cetăţenilor”, a spus președintele forului județean, Marius Oprescu.

Senatorul Liviu Voiculescu a precizat că slătinenii pot petrece la Pădurea Strehareți o zi agreabilă.

„Îl felicit pe primarul municipiului Slatina, Emil Moț, pentru inițiativă, pentru că ține vie această tradiție. Așteptăm câți mai mulți slătineni să participe astăzi. Domnul primar s-a îngrijit să fie de toate, pentru o zi agreabilă”, a spus senatorul Liviu Voiculescu.

Totodată, deputatul Adrian Chesnoiu, a subliniat că petrecerea timpului în aer liber, cu familia sau prietenii, face să mai uităm de stresul cotidian.

„Merită felicitările noastre, mă bucur că este foarte multă lume. Este un loc unde oamenii să se simtă bine, să se destindă, pentru că, zi de zi, vorbim despre stres, oboseală, muncă. Iată, vine vreme să ne mai și petrecem timp cu familia și prietenii, în aer liber”, a spus deputatul Adrian Chesnoiu.

Primăria municipiului Slatina a reabilitat integral zona de agrement din Pădurea Strehareți, lucrările fiind finalizate în primăvara anului trecut. Municipalitatea a refăcut drumul principal, a introdus rețea de iluminat public, a creat piste de bicicletă și a fost construit un loc de joacă special pentru copii.

Totodată, zona unde sfârâiau grătarele în urmă cu două-trei decenii a fost complet reabilitată.