Zeci de percheziții la firme din Olt. O societate din Corabia ar fi înregistrat în contabilitate activități fictive de deșeuri de ambalaje

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pun în aplicare în această dimineață, 7 martie, 100 de mandate de percheziție domiciliară, la sediile unor firme din județele Olt (46), Dolj (33), Teleorman (16), Vâlcea (3), Gorj (1) și București (1), într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

Oamenii legii spun că o societate din Corabia ar fi înregistrat în contabilitate activități fictive de deșeuri de ambalaje. Prejudiciul se ridică la 3,6 milioane de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia, ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Olt, polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj și D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 1.

foto:arhivă, prezentare generală percheziții