Senatorul Siminica Mirea: „Peste un milion de români vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite”

Senatorul PSD Siminica Mirea a anunțat că peste un milion de români cu dizabilități vor beneficia de tratamente medicale stomatologice gratuite, serviciile medicale urmând a fi decontate din Fondul unic de asigurări de sănătate.

Parlamentarul social democrat a susținut proiectul inițiat de senatorii Gabriela Firea și Claudiu Mureșan și deputatul Laura Vicol, care a fost votat, la finalul săptămânii trecute, în plenul Senatului.

 „Prin proiectul legislativ votat astăzi (n. red. – 15 martie) în Plenul Senatului, peste un milion de români, adulți și copii cu dizabilități, vor beneficia de tratamente stomatologice gratuite!”, a declarat senatorul PSD Olt, Siminica Mirea.

Senatorul Gabriela Firea a precizat că această măsură este importantă, în condițiile în care pentru o simplă plimbă se plătește chiar și 300 de lei.

„Nu este vreo pomană să întindem o mână de ajutor pentru decontarea serviciilor stomatologice. Toată lumea care a fost măcar o dată într-un cabinet stomatologic știe că pentru o simplă plombă se plătește chiar și 200-300 de lei. Când vorbim de proteze dentare sau implanturi deja ajunge la sume de care nu se pot apropia majoritatea persoanelor cu handicap, care trăiesc dintr-o simplă pensie.

Urmează votul din Camera Deputaților pentru ca serviciile medicale stomatologice pentru persoanele cu handicap să poată fi decontate, în funcție de fondurile alocate”, a spus Gabriela Firea.

sursa foto: facebook Mirea Siminica via Gabriela Firea