Florin Homorean, membru în CNSAS. Funcția este asimilată celei de secretar de stat

Fostul prefect de Olt, Florin Homorean, este membru în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), autoritate aflată sub controlul Parlamentului României, la propunerea grupurilor parlamentare PSD. Funcția este asimilată celei de secretar de stat.

Acesta a precizat că nu se dezice de nimic din ceea ce a făcut până acum, fiind recunoscător pentru oportunitățile care i-au fost oferite.

„Se spune că nu toate furtunile vin să-ți distrugă viața, unele vin să-ți curețe calea. Și poate că tot ce-am fost și ce-am făcut profesional și tot ceea ce sper că am lăsat în urma mea n-au făcut decât să mă îndrume pe calea pe care merg în prezent: la propunerile grupurilor parlamentare ale PSD, începând de astăzi activez ca membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS, autoritate aflată sub controlul Parlamentului României), funcție asimilată celei de secretar de stat.
Nu mă dezic de nimic din ceea ce am făcut căci, dacă unii au încercat să mă tragă în jos, asta înseamnă că am fost deasupra lor. Sunt recunoscător pentru oportunitățile care mi-au fost oferite și care m-au poziționat acolo unde sunt acum, căci acolo unde unii au văzut nonvaloare, alții au văzut profesionalism și abnegație. Voi rămâne consecvent valorilor și principiilor pe care mi le-am asumat întotdeauna şi, în aceeași măsură, îmi voi respecta cu cinste angajamentele luate în faţa oamenilor care mi-au oferit încrederea lor!”, a spus Florin Homorean.

Florin Homorean a fost prefectul județului Olt în perioada crizei COVID, fiind demis din funcție în vara anului trecut, iar ulterior a trecut la PSD.