A fost semnat contractul pentru modernizarea Parcului Central din Balș. Investiția se ridică la peste trei milioane de euro

Parcul Central din orașul Balș va fi modernizat cu peste trei milioane de euro, finanțarea fiind nerambursabilă, prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia. Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a semnat contractul de finanțare luni, 1 aprilie.

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, directorul general ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu, dar și directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, Cătălin Catană.

„Prin acest proiect se dorește conservarea, reabilitarea și regenerarea infrastructurii verzi, protejarea naturii, creşterea biodiversității și modernizarea unei suprafeţe de peste 31 de mii de mp de spaţii verzi din cadrul Parcului Central al orașului Balș.

Astfel, odată cu finalizarea proiectului locuitorii orașului Balș se vor putea bucura de infrastructura verde modernizată a parcului, care le va oferi facilități de relaxare, transformându-se într-o oază de liniște în centrul orașului”, anunță ADR Sud-Vest Oltenia.

 Proiectul implementat de Primăria orașului Balș are o valoare de aproximativ 15,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,7 milioane de lei. Investițiile se derulază în cadrul Priorității 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.7 – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare.