Jandarmii olteni, la ceas aniversar. Oprescu: Oltul este un județ sigur

Împlinirea a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române a fost celebrată și la Slatina, miercuri, 3 aprilie, fiind organizată o festivitate în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, mai mulți angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt fiind avansați în grad, înainte de încheierea stagiului minim.

La ceremonia festivă, alături de colonelul Emanuel Botan, inspector șef al IJJ, au fost prezenți: președintele CJ Olt, Marius Oprescu, subprefectul Cosmin Floreanu, delegația româno-americană de la Baza Militară 99 Deveselu, șefi ai instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale din teritoriu, PreaSfințitul Sebastian Pașcanu, episcopul Slatinei și Romanaților, precum și reprezentanți ai altor instituții din județ.

Președintele forului județean, Marius Oprescu, a precizat că Oltul este un județ sigur și datorită implicării în comunitate a jandarmilor

Sărbătoriți astăzi (miercuri, 3 aprilie n.r.), 174 ani de existență a Jandarmeriei în România. Sunt 174 ani de tradiții, implicare și devotament. Așa cum frumos spunea domnitorul Moldovei Alexandru Ghica, la înființare, a fost înființată pentru a veghea siguranța publică ținerea bunei rânduieli și aducerea la îndeplinire a legilor. Iată că Jandarmeria, în tot acest timp, a devenit un partener important al comunității locale, iar în Olt, de fiecare dată, v-ați făcut foarte bine treaba și județul nostru este un județ sigur. Vă mulțumesc pentru acest lucru. Mă bucur că instituția noastră, Consiliul Județean Olt, a reușit să contribuie la creșterea capacității dumneavoastră de intervenție printr-un proiect pe fonduri europene, vă asigur în continuare de întreaga susținere a instituției pe care o reprezint în obiectivele pe care vi le propuneți și la care, noi, bineînțeles, putem participa. Vă urez ‘La mulți ani!’ și să veți realizări pe toate planurile!”, a declarat Marius Oprescu, președintele forului județean.

La ceas de sărbătoare, 20 de subofițeri din cadrul Jandarmeriei Olt au fost avansați în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim. Totodată, zeci de ofițeri și subofițeri au primit mulțumiri, felicitări sau au fost citați pe ordinul de zi pe unitate. De asemenea, colonelul Emanuel Theodor Botan, comandantul Jandarmeriei Olt, a ținut să înmâneze diplome și plachete aniversare tuturor instituțiilor cu care IJJ colaborează. Printre ei au fost și trei foști comandanți ai instituției Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu, colonel Ion Gheorghiceanu, colonel Ion Voicu și colonel Dorel Drejoi.

Totodată, pe platoul din fața CJ Olt, au putut fi vizitate câteva standuri de prezentare cu armamentul, autospecialele și unul din ATV-urile din dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.