Slatina, luată cu asalt de olimpici. Șeful ISJ Olt, detalii despre organizarea Olimpiadei Naționale de Limba Română

300 de elevi din țară vin la Slatina, în perioada 17-21 aprilie, la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română. În total, peste 400 de persoane sunt așteptate începând de miercuri, 17 aprilie, elevi, profesori, părinți, toate unitățile de cazare din Slatina având locurile rezervate, în această perioadă. Reprezentanții ISJ Olt au gândit toate detaliile, elevii urmând să aibă parte de surprize.

Inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete, a precizat că Ministerul Educației a ales Oltul datorită disponibilității de a organiza, dar și pentru că mai mulți elevi din județ (12) s-au calificat la faza națională.

Este un eveniment deosebit, care se petrece la noi, se va desfășura la Slatina, în perioada 17-21 aprilie. Este vorba de Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, la clasele V-VIII, gimnaziu, sunt 309 elevi care vor veni din toata țara, vor fi însoțiți de profesori din fiecare județ, 46 de persoane, va veni și Comisia Națională, 47 de persoane. A fost ales județul Olt, în primul rând, datorită disponibilității noastre de a dori să organizăm o astfel de olimpiadă, în al doilea rând, încrederea Ministerului Educației că totul se va desfășura conform regulamentelor și în condiții foarte bune. Am mai organizat și anul trecut Olimpiada la Științele Pământului și s-a desfășurat în condiții foarte bune. Anul acesta, am spus da invitației Ministerului Educației, este o bucurie și pentru noi să facem acest lucru. Faza Națională a Olimpiadei de Limba Română nu s-a organizat niciodată la noi și atunci am acceptat. Avem elevi cu rezultate deosebite, iar numărul olimpicilor contează foarte mult. (…) Copiii își dau interesul, profesorii sunt alături de ei, fac pregătire cu lotul”, a spus șeful ISJ Olt.

Cu sprijinul sponsorilor, toți elevii care vor participa la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, găzduită de Școala „Eugen Ionescu” Slatina (foto), vor fi cazați la unitățile hoteliere din Slatina.

Deschiderea este programată cu o festivitate la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, ulterior, elevii urmând să fie duși la Teatrul Național Caracal, unde vor vedea o piesă de teatru.

„Ministerul Educației ne-a alocat o sumă pentru fiecare participant, pentru cazare și masă, iar noi am căutat sponsori, am discutat cu instituții, cu oameni care au vrut să fie alături de această Olimpiadă, am completat ceea ce Ministerul Educației ne-a oferit. Întotdeauna, pot să faci și condiții și mai bune, noi am preferat să ducem acești copii și profesori la hoteluri, să nu i mai ducem la internatele din licee, pentru că sunt altfel de condiții, să nu fie aglomerat, să fie liniște, să aibă fiecare camera lor, în condiții optime. Am avut sprijinul celor care administrează aceste hoteluri, pentru că ne au rezervat aceste camere din timp. Am discutat cu ei de o lună. Totodată, le oferim copiilor o excursie la Caracal, o piesă de teatru, avem sponsorizare, îi ducem cu autocarele la Teatrul Național, o să-i ducem acolo, vor fi în două serii, pentru că sala nu este suficient de mare și toți vor vedea același spectacol. Ministerul Educației avizează tot programul. Deschiderea va avea loc la Palatul Copiilor, pe 18 aprilie. Pe 19 aprilie, elevii vor susține o probă scrisă, apoi o probă orală”, a spus Bărbulete.