Senatorul Siminica Mirea: „Investițiile realizate după intrarea PSD la guvernare își arată acum roadele”

Senatorul PSD Siminica Mirea a precizat că PIB-ul României a atins un nou record istoric, depășind 1.600 de miliarde de lei în PIB, în 2023.

Parlamentarul social democrat spune că acest lucru plasează România într-o poziție solidă, înregistrându-se creștere economică după intrarea PSD la guvernare.

„PIB-ul României a atins un nou record istoric, depășind suma de 1.600 de miliarde de lei în 2023. Această performanță impresionantă plasează economia României într-o poziție solidă, chiar peste state cu economii dezvoltate precum Finlanda, Cehia sau Portugalia.

Investițiile realizate după intrarea PSD la guvernare își arată acum roadele, evidențiind importanța acestora în stimularea creșterii economice. De asemenea, investițiile în infrastructură se dovedesc a fi o soluție eficientă pentru dezvoltarea regiunilor mai sărace din România, contribuind la reducerea decalajelor economice și sociale.

În ultimii 10 ani, PIB-ul României a înregistrat o creștere impresionantă, de peste 2,5 ori, ajungând la aproximativ 1.000 de miliarde de lei. Guvernările PSD au jucat un rol semnificativ în această creștere, generând cele mai mari progrese economice”, a subliniat senatorul Siminica Mirea.

Astfel, în 2013, PIB-ul României era de 640 de miliarde de lei, iar în 2023 a ajuns la 1.600 de miliarde de lei, adică o creștere foarte mare într-un deceniu.

Ministerul Transporturilor a anunțat alocarea unor sume semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii de transport în regiunile unde este necesară o intervenție pentru reducerea decalajelor economice:

-Autostrada Pașcani-Suceava: Prin alocarea a 9,2 miliarde de lei, se va construi această autostradă care va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava, contribuind la dezvoltarea economică a regiunii Moldovei.

-Reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș: Cu o alocare de 20,1 miliarde de lei, acest proiect va contribui la modernizarea infrastructurii feroviare și va facilita conexiunile de transport în regiunea sudică a țării.