Elevii care au participat la Olimpiada de Limba și Literatura Română, la Caracal. Aceștia au vizitat și obiective din Slatina

Cei 300 de elevi și profesorii însoțitori, care au participat zilele acestea la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, de la Slatina, au ajuns sâmbătă, 20 aprilie, și la Caracal, aceștia vizitând Parcul „Constantin Poroineanu” din municipiu, participând și la o piesă ce a avut loc la Teatrul Național Caracal. Totodată, în cele patru zile petrecute în reședința județului Olt, elevii și profesorii însoțitori au vizitat mai multe obiective din Slatina.

Elevii au fost primiți, sâmbătă, pe platoul din fața Primăria Caracal, de către edilul Ion Doldurea, deputatul Adrian Chesnoiu și inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete.

„Am avut bucuria ca împreună cu primarul Municipiului Caracal, Ion Doldurea, și Adrian Bărbulete, inspector școlar general al județului Olt, să fim gazde, la Caracal, celor peste 300 de elevi de gimnaziu din țară, calificați la faza Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română prezenți zilele acestea în Olt. Platoul din fața Primăriei Caracal a adunat laolaltă o parte dintre cei mai performanți copii ai noștri care, alături de profesorii lor, au ales calea seriozității, a studiului și excelenței.
Am dorit să le oferim ocazia să cunoască orașul nostru dintr-o perspectivă mai puțin mediatizată. I-am invitat la o plimbare prin Parcul Constantin Poroineanu din Caracal, al treilea parc natural ca mărime din Europa.
Ne-am oprit și la Teatrul Național, o bijuterie atât arhitecturală cât și culturală, singurul teatru din România care a fost construit exclusiv din banii cetățenilor în anul 1902”, a spus deputatul Adrian Chesnoiu.

Totodată, cu sprijinul serviciului public de transport în comun din cadrul Primărie Slatina, Loctrans Slatina, copiii au vizitat mai multe obiective din Slatina, printre care Muzeul Județean Olt, Biblioteca Județeana Olt „Ion Minulescu”, dar și zona de agrement de la Pădurea Strehareți.

„Când au ajuns în Slatina, elevii au fost preluați de la gară, fiind transportați la unitățile de cazare. Totodată, au fost preluați de la unitățile de cazare și duși la Școala Eugen Ionescu Slatina, zilnic au fost transportați la activitățile în care au fost implicați. Au vizitat mai multe obiective din Slatina, printre care Muzeul Județean Olt, Biblioteca Județeana Olt „Ion Minulescu”, dar și zona de agrement de la Pădurea Strehareți. Chiar au fost încântați, pentru că autobuzele noastre sunt electrice, iar mulți nu aveau în orașele lor un transport ecologic”, a spus directorul general al Loctrans, Emil Popa.
Faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română de la Slatina se încheie astăzi, 21 aprilie, fiind organizată o festivitate la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din municipiul, unde vor fi anunțați copiii clasați pe primele locuri.

sursa foto: facebook Adrian Chesnoiu