Elevi din Hunedoara, Argeș, Tulcea și Botoșani, cei mai buni din țară la Olimpiada de Română. Școala Gimnazială nr. 2 Caracal, pe podium

Faza Națională a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română, clasele V-VIII, s-a încheiat duminică, fiind organizată festivitatea de premiere la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina. Astfel, pentru fiecare categorie de vârstă, cei mai buni din țară la Limba și Literatura Română au fost desemnați elevi din Hunedoara (clasa a V-a, media 95,38), Argeș (clasa a VI-a, media 93.75), Tulcea (clasa a VII-a, media 93,63) și Botoșani (clasa a VIII-a, media 96.00). Județul Olt a avut 12 elevi calificați la faza națională, cel mai bine clasându-se reprezentantul Școlii Gimnaziale nr. 2 Caracal, care a obținut premiul al treilea, clasa a VII-a.

ISJ Olt a publicat rezultatele finale ale evaluării, la clasa a V-a, locul întâi fiind câștigat de o elevă a Școlii Gimnaziale „I.G. Duca” Petroșani (Hunedoara), cu 95.38 de puncte, în timp ce podiumul a fost completat de copii de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț (locul II) și Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” Bacău (locul III).

La această categorie de vârstă au susținut cele două probe 74 de concurenți, iar elevii din Olt s-au clasat după cum urmează: locul 32 -Liceul cu Program Sportiv Slatina, locul 42 -Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, locul 43 -Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” Corabia.

La clasa a VI-a, locul I a fost obținut de o elevă a Școlii Gimnaziale Traian Pitești (Argeș), cu media 93.75, pe locul al doilea s-a clasat reprezentanta Școlii Gimnaziale „Petre Sergescu” Drobeta Turnu Severin (media 93.38), iar locul al treilea a mers la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava (media 92.25). Elevul Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina s-a clasat pe locul al 14, obținând media 87.25, în timp ce reprezentantul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina s-a clasat pe locul 67.

La clasa a VII-a, cel mai mare punctaj, media 93,63, a fost obținut de elevul Colegiului Național „Spiru Haret” Tulcea, fiind urmat de Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, și de Școala Gimnazială nr. 2 Caracal (92.50), acesta fiind și cel mai bun rezultat obținut de județul Olt la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română. La această categorie de vârstă, elevii de la Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina (media 80.75) și Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina (media 80.50) s-au clasat pe locurile 46 și 47.

La clasa a VIII-a, premiul cel mare a mers la reprezentanta Colegiului Național „Mihai Eminescu” Botoșani (media 96.00), fiind urmată de elevii Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Târgoviște (91.50) și Școlii Gimnaziale „N. Iorga” Pitești (media 90.50). Din județul Olt, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina (media 86.50) s-a clasat a 26,  Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina pe locul al 66 (media 75.50), Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina (media 68.00) pe locul 74, iar un alt elev de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina (63.50) a obținut locul 75.

Școala „Eugen Ionescu” Slatina a găzduit, în perioada 17-21 aprilie, faza Națională a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română, fiind prezenți 300 de elevi din toată țara, profesori însoțitori, dar și zeci de specialiști care au făcut parte din Comisia Națională de Evaluare. De organizarea acestui eveniment s-a ocupat ISJ Olt, care a reușit să asigure cazarea tuturor elevilor și participanților la hotelurile din Slatina, totodată, aceștia fiind implicați în mai multe activități în cele două municipii ale județului, Slatina și Caracal.

Lista cu rezultatele finale poate fi consultată aici

UPDATE: Potrivit reprezentanților ISJ Olt, rezultatele au fost eliminate din secțiunea specială a site-ului oficial al Olimpiadei de Limba și Literatura Română după 24 de ore de la afișarea, asa cum prevăd regulamentele Ministerului Educației.