Senatorul Siminica Mirea vrea ca pensionarii să poată depune cererile pentru biletele de tratament la primăriile de domiciliu

Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea propune modificarea și completarea Legii 263 din anul 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Reglementarea vine în sprijinul vârstnicilor care au probleme de sănătate și adesea se confruntă cu dificultăți în a se deplasa.

Astfel, pensionarii ar putea să depună cererile pentru bilete de tratament sau de odihnă și la autoritățile publice locale sau la primăria de domiciliu, nu doar la casele teritoriale de pensii.

„Pentru a solicita bilete de tratament sau bilete de odihnă, pensionarii trebuie să depună, la sediul casei teritoriale de pensii, o cerere tip, împreună cu toate documentele necesare. Acest lucru obligă mulți pensionari să călătorească distanțe considerabile, uneori zeci sau chiar sute de kilometri, pentru a ajunge la sediile caselor teritoriale de pensii. După ce dosarele sunt aprobate, aceștia trebuie să facă o altă călătorie, la fel de anevoioasă, pentru a ridica biletele. Considerăm că pensionarii ar trebui să aibă opțiunea de a depune cererile pentru bilete de tratament sau bilete de odihnă, la autoritățile publice locale sau la primăria de domiciliu, și nu doar la casele teritoriale de pensii. Astfel, după aprobarea cererilor, pensionarii ar putea primi biletele direct de la aceste autorități, ceea ce ar reduce considerabil efortul și disconfortul deplasărilor lungi, de multe ori prea dificil pentru aceștia. Implementarea acestor măsuri nu va necesita alocarea de fonduri bugetare suplimentare, a declarat senatorul Siminica Mirea.