Trotinete electrice, la Slatina. Primarul Emil Moț a anunțat deschiderea acestui serviciu, în Parcul Tineretului

Primăria Slatina va lansa duminică, 12 mai, la ora 11.00, serviciul de trotinete electrice, evenimentul urmând să aibă loc în Parcul Tineretului din municipiul Slatina. Invitat vineri, 10 mai, în emisiunea Ora de Educație, de la postul local de televiziune, Olttv, moderată de Ovidiu Gherghina, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, a precizat că acest serviciu se înscrie în strategia municipalității de a avea un oraș verde, slătinenii având la dispoziție o altă variantă atunci când își lasă mașinile acasă.

Totodată, edilul a vorbit și despre serviciul de biciclete ce va fi implementat în Slatina printr-un proiect cu fonduri europene.

„Am încercat să venim și cu o alternativă, chiar dacă este un operator privat, de a aduce la Slatina trotinete electrice. Aceste companii multinaționale , cum este și aceasta care a venit la Slatina, lucrează numai și numai după numărul de locuitori, pentru că trebuie să facă și ei un anumit profit, dacă nu este rentabilă investiția, ei nu vin. Am reușit cu greu, ca duminică, la ora 11.00, în Parcul Tineretului, și cu această ocazie, va invit, dragi slătineni, să deschidem serviciul de trotinete. Această companie vine cu trotinete electrice și le pune la dispoziția slătinenilor de închiriat, este o alternativă la tot ce înseamnă mașinile noastre personale. Este vorba despre micromobilitate. La această variantă pe care noi am reușit să o aducem la Slatina, avem și o altă variantă tot de micromobilitate, cu biciclete de închiriat pe care Primăria municipiului Slatina le va pune la dispoziție slătinenilor printr-un proiect pe fonduri europene. Din punctul meu de vedere, tot ce înseamnă parte de mobilitate, atât prin biciclete, cât și prin trotinete a fost atinsă”, a spus primarul Emil Moț.

Acesta a explicat că trotinetele vor fi amplasate în mai multe zone din Slatina, de unde slătinenii le pot lua și se pot deplasa până la locația dorită.

„Trotinetele vor fi în diferite locuri în municipiul Slatina, Zahana, Parcul Tineretului, Esplanadă, acolo vor fi stațiile de unde le vom putea lua, cu un card sau cu telefonul, va fi o aplicație ca să poată fi folosită această trotinetă electrică. Adică, folosim aplicația, ne plimbăm până unde avem nevoie, putem să o lăsăm oriunde, pentru că această companie are un serviciu de colectare și de reîncărcare, de preferat ar fi să le lăsăm în locurile special amenajate de către această companie, dar putem să le lăsăm și în fața blocului, undeva unde să nu încurce circulația bicicletelor, pietonală sau circulația mașinilor. Ele sunt dotate toate cu GPS”, a adăugat Emil Moț.

Slatina are un serviciu public de transport în comun exclusiv electric, toate autobuzele Loctrans care circulă pe străzile municipiului fiind nepoluante.