FOTO. Primarul Emil Moț și președintele Marius Oprescu, întâlnire cu slătinenii din Cartierul Steaua. Au vizita și biserica Sfântul Ștefan

Primarul municipiului Slatina, Emil Moț, și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, s-au întâlnit luni, 20 mai, cu slătinenii din Cartierul Steaua, în apropierea Școlii „Constantin Brâncoveanu” Slatina. Cei doi au vizitat și Biserica Sfântul Ștefan, de pe strada Plevnei, lăcașul de cult fiind ridicat cu sprijinul Primăriei Slatina și CJ Olt, în urmă cu șase ani.

La întâlnirea cu slătinenii, edilul a explicat că își dorește să știe exact care sunt problemele din zonă și să găsească soluții, mai ales că acesta a fost însoțit și de directorii structurilor din subordine.

Emil Moț a vorbit despre stadiul lucrărilor pentru diferite proiecte, aflate în derulare.

Am semnat contract de finanțare pentru strada Agricultorilor, însă pentru strada Recea mai avem puțin până facem recepția, pentru sistemul de canalizare. După această etapă, strada va fi reabilitată pe Anghel Saligny, nu ne dau voie să semnăm contractul până nu ducem recepția la lucrarea de canalizare. Anul acesta se va termina recepția la canalizare și începe lucrarea de asfaltare pe această stradă. Nu putem avansa un termen, să zicem august, și pe noi să ne prindă septembrie. Anul acesta, se face recepția la canalizare, se vede că s-a lucrat acolo, și avem contract de asfaltare a străzii, dar nu putem să ne apucăm de el, decât după ce avem procesul verbal de recepție la canalizare”, a spus primarul municipiului Slatina.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a subliniat că administrația Moț a făcut investiții mari în cartierul Steaua.

„Cele mai mari investiții în cel de al doilea mandat al primarului Emil Moț au fost făcute în Cartierul Steaua. Hai să fim corecți! Este un cartier mare, s-au reabilitat termic majoritatea blocurilor, s-au făcut parcările, s-au reabilitat spațiile verzi. Cum arată Școala „Constantin Brâncoveanu!”, a spus Marius Oprescu.

După discuțiile cu slătinenii din această zonă, primarul Emil Moț, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, senatorul Liviu Voiculescu și deputatul Marius Iancu au vizitat Biserica Sfântul Ștefan, care are și hramul Constantin și Elena. Primarul Emil Moț este ctitorul bisericii de pe strada Plevnei, terenul pe care a fost ridicat lăcașul de cult fiind donat de Consiliul Județean Olt.

La această întâlnire a participat și viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, directorul Loctrans Slatina, Emil Popa, directorul Dezvoltare Urbană Slatina, Dragoș Iancu, directorul Poliției Locale Slatina, Bogdan Apostoliceanu, și directorul DASIP Slatina, Claudiu Dascălu.