Un bărbat a luat o fetiță de mână, a urcat după ea într-un microbuz, care circula pe ruta Balș-Călui, și a mângâiat-o. A fost arestat preventiv

Un bărbat de 59 de ani a fost arestat preventiv, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș îl cercetează într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală împotriva unui minor.

Astfel, procurorii au stabilit că bărbatul a luat fetița de mână, a urcat după ea într-un microbuz, care circula pe ruta Balș-Călui, a mângâiat-o pe picior și în zona inghinală. Gesturile deplasate ale bărbatului au fost văzute de două martore, care au invitat-o pe fetiță să se mute în alt loc.

„În fapt, din mijloacele de probă administrate până în acest moment, rezultă că data de 09.05.2024, inculpatul, în timp ce se afla în staţia de autobuz de zona Oficiului Poştal Balş, a luat-o de mână pe persoana vătămată, în vârstă de 9 ani, pe care nu o cunoştea. Ulterior, a urcat după aceasta într-un microbuz care circula pe ruta Balş – Călui, s-a aşezat lângă ea, a continuat să o ia de mână şi a mângâiat-o pe picior, în zona inghinală, provocându-i persoanei vătămate o stare de temere şi de disconfort şi fiind la un moment dat observat în mod direct de către două martore, care au invitat-o pe persoana vătămată să se mute pe un alt loc, lângă acestea”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de procurorul Daniel Gună, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Balş – Compartimentul Investigaţii Criminale din data de 19 mai. Ulterior, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, care a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Balş, inculpatul fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.