Cardul de sănătate va fi trimis direct acasă asiguraților, prin poștă

Oltenii care solicită eliberarea unui card național de sănătate duplicat nu vor mai fi nevoiți să se prezinte la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Olt pentru a-l ridica, pentru că acesta va fi trimis direct acasă asiguraților, prin poștă.

Această măsură se aplică din 29 mai, ca urmare a încheierii unei noi convenții între C.N.A.S.,  C.N. Imprimeria Natională SA şi C.N. Poșta Română SA în vederea producerii şi distribuirii cardului duplicat. Potrivit CAS Olt, costul total al producerii și distribuirii cardului duplicat este de 19,64 lei.

„Cardurile emise pentru cererile depuse anterior acestei date vor fi livrate la sediul C.A.S. Olt de unde vor putea fi ridicate de către asigurați.

Asigurații care și-au pierdut cardul de sănătate pot face o cerere la Casa de Asigurări de Sănătate Olt pentru a obține un card duplicat. Cererea va fi însoțită de copia actului de identitate și dovada plății contravalorii cardului. Documentele pot fi transmise online la numărul de whatsapp 0728.328.348, prin e-mail: evidenta_asig@casot.ro  sau (casot.fax1@gmail.com), prin fax: 0372 87 74 81 precum și prin poștă”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.