Două persoane, arestate preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Le vindeau consumatorilor din Olt

Două persoane au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc. Procurorii spun ca drogurile ar fi fost vândute consumatorilor din Olt.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada februarie – mai 2024, una dintre acestea ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA, către consumatori din județul Olt.

Cea de-a doua persoană a fost prinsă în flagrant delict, în cursul zilei de ieri, în timp ce ar fi deținut o cantitate de canabis destinată vânzării, un grinder, un cântar electronic de precizie, precum și o sumă de bani.

De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că aceasta ar fi vândut în mod repetat canabis (drog de risc) către diverși consumatori, inclusiv celeilalte persoane cercetate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În acest dosar au fost puse în executare 13 mandate de percheziție domiciliară, unde au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, fragmente vegetale uscate de culoare verde olive, dispozitive de mărunțit, cântare electronice de precizie, telefoane mobile și sume de bani.

Totodată, au fost conduse la audieri 38 de persoane în baza mandatelor de aducere emise pe numele acestora.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt care a dispus joi, 30 mai, arestarea preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române și de sprijinul politiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Olt și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Activitatea infracțională a fost documentată de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt.