Slatina verde. 110 biciclete, 12 triciclete și 5 stații pentru încărcarea vehiculelor electrice au fost achiziționate de primărie

110 biciclete au ajuns în Slatina luni, 3 iunie, acestea fiind achiziționate de Primăria Slatina în cadrul unui proiect implementat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Acesta are o valoare de 4.968.292,27 lei și mai cuprinde și 12 triciclete și cinci stații de încărcare vehicule electrice.

Reprezentanții Primăriei Slatina spun că astfel de proiecte au scopul de a diminua poluarea în oraș.

„Bicicletele achiziționate prin proiect au fost testate astăzi, în contextul eforturilor ce se depun pentru diminuarea poluării, dar și pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor GES datorate transportului urban și promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor în Municipiul Slatina, precum și instalarea de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice”, arată Primăria Slatina.

sursa foto: facebook Primăria municipiului Slatina