Peste 500 de copii din orașul Balș, implicați într-un proiect privind protecția mediului

Asociația Inițiativa pentru Cooperare și Dezvoltare Intercomunitară și Primăria orașului Balș au lansat miercuri, 5 iunie, Proiectul „Balș – Educație pentru un Viitor Verde” Proiect finanţat din Fondul pentru mediu, în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului. Peste 500 de copii din orașul Balș vor fi implicați în acest proiect.

Managerul de proiect, Adrian Dumitrache, a precizat că acești copii vor participa la igienizarea unor spații din orașul Balș, vor planta 400 de copăcei și vor participa la concursuri interactive.

„Acest proiect este finanțat prin Fondul pentru Mediu în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului. Scopul acestui program este creșterea gradului de educație și implicarea copiilor cu vârsta între 6-18 ani, din orașul Balș, cu privire la protecția mediului și atitudini responsabile privind mediul înconjurător. Practic, avem un grup țintă format din 505 copii, dintre care 105 de la ciclul primar și 400 de la ciclul gimnazial și liceal. Cu acești copii vom face mai multe activități și acțiuni, dintre care: 20 de acțiuni de igienizare a unor locuri din oraș, plantarea a 400 de copăcei pe spațiul public, ce vor fi adoptați de copiii care îi plantează. În cadrul acestui proiect vom avea și niște concursuri, câștigătorii vor merge într-o tabără de cinci zile, iar cei cu mențiuni vor beneficia de o excursie la Muzeul Antipa”, a spus Adrian Dumitrache.

Primarul din Balș, Cătălin Rotea, s-a arătat încântat că un astfel de proiect prin care copiii sunt implicați în campanii privind grija pentru mediu se derulează în orașul Balș.

„Este un proiect prin care vom avea 200.000 de euro, iar la nivelul orașului Balș este o valoare destul de mare. Este un proiect de actualitate, pentru că tot ceea ce înseamnă partea de mediu este foarte important. Este un lucru foarte bun pentru oraș, mai ales pentru că vom igieniza anumite zone. Este important că vom implica foarte mulți copii din orașul Balș în acest proiect, prin activități de a planta copaci, iar cei care vor câștiga se vor bucura cu siguranță de premiile pe care le oferă acest proiect, adică tabăra sau excursia. Atunci când aveți proiecte pentru oraș, vă asigur de toată susținerea mea ca primar, ca viitor primar și de deschiderea tuturor colegilor mei din primărie”, a spus edilul Cătălin Rotea.

La Conferința de lansare, ce a avut loc la sediul Primăriei orașului Balș, astăzi, 5 iunie, când se celebrează Ziua Mondială a Mediului, au mai fost prezenți și Ion Păunel, președintele Sindicatului producătorilor Agricoli Olt, care a  vorbit despre beneficiile unui astfel de proiect la nivelul orașului Balș, directorul APM Olt, Gheorghe Neacșa, dar și reprezentanții școlilor cooptate în proiect.

Obiectivului proiectului este creșterea gradului de educatie si conștientizare a copiilor și tinerilor, cu vârsta între 6 si 18 ani, din orașul Balș cu privire la protecția mediului și dezvoltarea de competențe si atitudini responsabile în ceea ce privește mediul înconjurător, într-o perioada de 18 luni, cu un buget de 495.859,86 lei.