UPDATE/ Undă verde pentru construirea noului stadion de 10.000 de locuri din Slatina. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de Guvern privind construirea noului stadion din Slatina, de 10.000 de locuri, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Edilul municipiului Slatina, Emil Moț, a precizat că toate etapele de avizare din cadrul CNI și Ministerului Dezvoltării au fost parcurse, urmând ca în șase luni să aibă loc proiectarea, apoi execuția noii arene din oraș.

„Astăzi, așa cum ni s-a promis de către domnul premier Marcel Ciolacu, Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire și Dotare Complex Sportiv Stadion 1 Mai, municipiul Slatina” a fost aprobat.
Mulțumim premierului României, Marcel Ciolacu, pentru sprijin, implicare şi angajament! Continuăm să dezvoltăm împreună Slatina pentru copiii noştri! Acest proiect reprezintă un obiectiv de investiții major pentru municipiul nostru. Noul stadion va fi construit pe amplasamentul actualului stadion, care va fi demolat, pe o suprafață totală de teren de 91.211 mp și va avea o capacitate de 10.670 de locuri.
Toate etapele de avizare din cadrul Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost parcurse, obținându-se avize favorabile. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Compania Națională de Investiții va elabora documentația pentru licitația de proiectare și execuție, iar Primăria municipiului Slatina va demara procedurile pentru demolare. Acesta este un moment deosebit de important pentru municipiul nostru și un pas esențial în dezvoltarea infrastructurii sportive din Slatina”, a spus Emil Moț.

Știrea inițială:

Vești bune de la nivel central, Proiectul de hotărâre de guvern privind construirea noului stadion de 10.000 de locuri din municipiul Slatina fiind inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, 6 iunie. În urmă cu două săptămâni, candidatul PNL pentru Primăria Slatina ar fi intervenit pe lângă Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, să nu pună pe ordinea de zi proiectul privind construirea noii arene din Slatina. Liberalul care își dorește fotoliul de primar al municipiului Slatina a încercat să sacrifice un proiect important pentru oraș, în încercarea de a obține capital politic, practic, punând interesul său personal mai presus de cel al comunității locale. În urma discuțiilor pe care președintele CJ Olt, Marius Oprescu, și primarul Slatinei, Emil Moț, le-au avut cu premierul României, Marcel Ciolacu, prezent pe 26 mai la Slatina, Executivul a deblocat acest proiect important.

PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ,,Construire şi dotare Complex Sportiv-Stadion Municipal 1 Mai, municipiul Slatina, B-dul Sfântul Constantin Brâncoveanu nr. 1, judeţul Olt” (PRIMĂ LECTURĂ)”, se află printre proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României, din 6 iunie.

Noul stadion al Slatinei va avea peste 10.000 de locuri, nocturnă, 40 de camere pentru sportivi, centru de recuperare și va putea fi parțial acoperit. Este o adevărată bijuterie, care răspunde cerinţelor de omologare pentru organizarea competiţiilor fotbalistice de Liga I naţional, dar și internaționale (categoria III UEFA).

Valoarea totală a investiției se ridică la 397.114.260 de lei, cea mai mare parte a sumei fiind suportată de CNI. Din valoarea totală a proiectului, suma finanțată de Primăria Slatina se ridică la 9.621.564 de lei.

Noua arenă va fi de tip „Panathenaic Stadium”, va fi pe amplasamentului actualului stadion și va avea 10.670 de locuri, cu o suprafață construită de 23.040 mp.

Suprafața de joc va fi refăcută, dotată cu gazon nou, sistem de irigare, drenare și degivrare. Totodată, pista de atletism va fi acoperită cu finisaj tip „tartan” turnat, va avea patru culori și va include șase piste drepte, în lungime de 100 metri, așa cum prevăd cerințele internaționale. Terenul de joc va avea 100×68 m, fiind încălzit și cu posibilitatea de acoperire parțială.

Vor fi amenajate: o lojă, masa presei, studiouri TV, sală de conferință, vestiare complet echipate, săli indoor, vestiare pentru arbitri, cameră pentru oficiali, vestiare pentru alți participanți, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cabinet medical, saună, sală de forță, cameră comandament securitate, spații de cazare pentru sportivii cantonați (40 de camere), spații de recuperare pentru sportivi. Stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus sub învelitoare.

Actualul stadion pe care își dispută jocurile CSM Slatina, echipă ce evoluează în Liga a II-a, va fi demolat

Potrivit proiectului de hotărâre, pe actualul stadion din Slatina, care are o capacitate de 12.000 de locuri, primele evenimente sportive au fost organizate în 1924.
„Stadionul din Slatina a apărut încă de la începutul secolului, odată cu înfiinţarea Societăţii Sportive Oltul Slatina, mai exact în perioada în care sporturile de echipă îşi făceau începuturile. Primele evenimente sportive pe acest stadion au avut loc în 1924, Slatina fiind printre primele oraşe din sudul ţării care au beneficiat de un stadion” se arătă în proiectul de hotărâre.

Oficialii grupării slătinene caută soluții pentru disputarea meciurilor din organizare proprie în sezonul următor, pentru că se va trece la demolarea actualului stadion.