Procurorii olteni adună probe pentru a afla ce s-a întâmplat cu tânărul de 19 ani. „Cercetările continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză”

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria (foto) Slatina au preluat dosarul tânărului de 19 ani, mort înecat în râul Olt sâmbătă, 1 iunie. Aceștia strâng probe pentru a afla exact ce s-a întâmplat cu fotbalistul de la CSM Slatina, grupa Under 19.

În prima etapă, polițiștii din Verguleasa au solicitat ca medicii legiști să întocmească o expertiză medico-legală, așa cum cer procedurile în vigoare.

„La data de 02.06.2024, organele de poliţie judiciară din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Verguleasa s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârşirii infracţiuni deucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. (1) din C.pen., constând în aceea că, în data de 01.06.2024 o persoană de sex masculin, în timp ce se plimba cu skyjetul pe râul Olt a căzut de pe acesta şi s-a înecat.
Prin ordonanţa din data de 02.06.2024, organele de poliţie judiciară din cadrul Secţieide PoliţieRurală nr. 11 Verguleasaau dispus începerea urmării penale in rem, sub aspectul săvârşiriiinfracţiuni de:
-ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. (1) din C.pen.;
Prin ordonanţa din data de 02.06.2024, organele de poliţie judiciară din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Verguleasa au dispus ca medicii legişti din cadrul SML Olt să efectueze în cauză o expertiză medico-legală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, semnat de procurorul Liviu Milca.

Astfel, procurorii adună probe pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în cazul morții tânărului de 19 ani și vorbesc chiar despre dispunerea de măsuri legale în acest dosar.

„În fapt, s-a reţinut că în data de 01.06.2024, în jurul orei 18.00 o persoană de sex masculin, în timp ce se plimba cu skyjetul pe râul Olt a căzut de pe acesta şi s-a înecat.

În urma căutărilor efectuate de către lucrătorii din cadrul ISU Olt, însoţiţi de scafandri, au găsit cadavrul persoanei înecate, acesta fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Slatina în vederea efectuării necropsiei.
La data de 05.06.2024 dosarul cauzei a fost trecut în urmărirea penală proprie a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, urmând ca actele de urmărire penală să fie întocmite de către acesta, în vederea soluţionării cauzei sub toate aspectele.
Cercetările continuă pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză
, a mai arătat sursa citată.