Șeful Poliției municipiului Slatina, Mihai Mihalache, a pierdut procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Magistrații Secției de Contencios Administrativ și Fiscal de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins marți, 11 iunie, recursul înaintat de șeful Poliției municipiului Slatina, Mihai Mihalache, care solicitase anularea raportului de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate. Practic, raportul ANI privind starea de incompatibilitate a polițistului rămâne în picioare.

Decizia judecătorilor este definitivă.

„Detalii soluţie: Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei, ca nefondată. Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Mihalache Ion Mihai împotriva Sentinţei civile nr. 264 din 19 octombrie 2022 pronunţate de Curtea de Apel Craiova – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 11 iunie 2024”, se arată în minuta instanței.

Contactat telefonic, șeful IPJ Olt, Ionuț Ilinca, a precizat că instituția va formula un punct de vedere oficial privind situația lui Mihai Mihalache, dacă vom face o solicitare în acest sens. Atunci când vom avea un punct de vedere oficial, îl vom face public.

În mai 2022, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă a lui Mihai Ion Mihalache.

Potrivit ANI, atunci când a fost șeful IPJ Olt, Mihalache a semnat două dispoziții cu privire la soția sa, agent de poliție în cadrul instituției. Astfel, soția șefului IPJ Olt ar fi beneficiat de un coeficient mai mare de salarizare.

„CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV. În perioada exercitării atribuțiilor de șef al I.P.J. Olt, persoana evaluată a semnat două dispoziții cu privire la soția sa (agent de poliție în cadrul I.P.J. Olt. Prin semnarea documentelor soția acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcția ocupată. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002”, arăta ANI în mai 2022.

Inițial, Mihalache a cerut Curții de Apel Craiova să anuleze raportul de evaluare ANI, însă, în octombrie 2022, magistrații au respins cererea.

Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Curtea de Apel Craiova. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi 19.10.2022.
Document: Hotarâre 264/2022 19.10.2022