O tânără de 29 de ani este acuzată că și-a ucis bunica. Procuror: Nu a recunoscut fapta și susține că bătrâna a căzut și s-a lovit

O tânără de 29 de ani este acuzată că și-a ucis bunica. Pe 30 mai, în jurul orei 16,30, victima, în vârstă de 86 de ani, a fost găsită de către membri familiei căzută în curte lângă o anexă, în stare de inconştienţă. Bătrâna a fost transportată la Spitalul Slatina, însă a decedat.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au stabilit că victima prezenta mai multe leziuni la nivelul capului şi corpului, medicul legist stabilind că moartea femeii a fost violentă.

„Din concluziile preliminare emise de SJML Olt la data de 31.05.2024 a rezultat că moartea victimei A. E.a fost violentă, stabilindu-se căîntre leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

În urma investigaţiilor efectuate a fost identificată autoarea infracţiunii sesizate, respectiv o tânără de 29 ani(nepoata victimei) şi s-a stabilit că, la data de 30.05.2024, în intervalul orar 14,45-16,20, cel mai probabil pe fondul unui conflict spontan, inculpata P. E.-M. a agresat-o pe victima A. E. (bunica sa pe linie maternă), în vârstă de 86 de ani, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului cu corpuri dure dintre care unul alungit,  victima lovindu-se de corpuri dure, urmare acestei agresiuni, după care, probabil a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona toracelui, având în vedere comprimarea toracelui între planuri dure şi, în final, a procedat la comprimarea regiunii cervicale cu mâna, cu consecinţa unei fracturi duble de os hioid (sugrumare), conform fişei de constatări preliminare întocmită de către medicul legist din cadrul SJML Olt.                                                       

Inculpata P. E.-M. (nepoata victimei A. E.) nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, susţinând că victima A. E., fiind bătrână şi bolnavă s-a împiedicat, a căzut şi s-a lovit în zona capului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În urma probatoriului administrat, în data de 11.06.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpata P. E.-M., pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.p, urmând să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunerea de arestarea preventivăpentru o durată de 30 zile.

fotografie ilustrativă