Primăria Caracal a recuperat terenul pe care ar fi trebuit ridicat un penitenciar. Ce vrea edilul Ion Doldurea să construiască în această zonă

Primăria municipiului Caracal a reușit să recupereze terenul pe care ar fi trebuit să fie construit un penitenciar. Edilul Ion Doldurea își dorește ca aici să fie construită zona industrială a orașului, dar și un cartier pentru tineri.

Printr-un efort susținut al edilului orașului Caracal, Ion Doldurea, și al deputatului Adrian Chesnoiu, terenul de peste 22 de hectare va fi inclus în patrimoniul localității.

„După aproape doi ani de efort, drumuri la București, discuții și corespondență cu reprezentanții Ministerului Justiției, împreună cu domnul deputat  Adrian CHESNOIU, am reușit să recuperăm terenul AVIASAN care a fost cedat cu mulți ani în urmă de către Primăria Caracal pentru construirea unui penitenciar.

Amândoi am susținut prin repetatele noastre demersuri necesitatea retrocedării acestui teren orașului Caracal, care aparține de drept comunității noastre și care reprezintă un avantaj extraordinar pentru dezvoltarea economică a orașului nostru!

Iată că eforturile noastre au fost încununate cu succes iar prin Hotărârea de Guvern nr. 616/18.06.2024 cele 22,7 hectare de teren, se reîntorc în patrimoniul comunității noastre.

Mai mult decât atât am reușit să obținem în plus alte 75 de hectare de teren și construcțiile existente în fosta unitate militară unde a funcționat Batalionul Disciplinar, mărind astfel considerabil patrimoniul administrativ al Caracalului!”, a spus Doldurea.

Totodată, edilul a precizat că pe această suprafață va fi ridicată zona industrială a orașului, dar și un cartier nou pentru tineri.

„Terenurile recuperate vor fi destinate construirii zonei industriale a orașului și a unui cartier nou destinat tuturor categoriilor de  specialiști din orașul nostru, în special tineri, dorind astfel să le oferim acestora condiții pentru o viață de calitate și suficiente motive pentru a rămâne sau reveni în Caracal!

Totodată, zona va deveni un punct de atracție pentru investitorii care vor să își locheze afacerile în zona Caracalului.

Vreau să aduc mulțumiri domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului senator Paul Stănescu și domnului (fost) secretar de stat Bogdan Ilea de la Ministerul Justiției pentru contribuția la finalizarea acestui lung demers!

Încă o dată dovedim că împreună se poate!”, a conchis edilul.