Consilierii județeni PSD Olt și-au preluat mandatele. Oprescu: Este un scor istoric

Cei 20 de consilieri județeni ai PSD Olt și-au primit miercuri, 19 iunie, mandatele din partea BEJ Olt.

Marius Oprescu, care a fost ales pentru a treia oară în fruntea CJ Olt, a declarat că votul obținut în județul Olt este unul istoric și le-a mulțumit oltenilor pentru încrederea acordată.

„Un nou mandat al președintelui CJ Olt, iată, este adevărat scorul cu care am câștigat și de această dată ne onorează, dar, în același timp, ne obligă la foarte multe lucruri, ca de obicei, oltenii, cărora le mulțumim pentru votul covârșitor pe care ni l-au dat, 20 de consilieri județeni, și președintele CJ Olt, un scor istoric. Nicio organizație la nivelul județului Olt nu a mai luat un scor de 58-59 la sută, pentru votul politic. Votul politic este cel de la Consiliul Județean. Este al doilea scor pe țară din cadrul PSD, un scor bun. Așa cum vă spuneam, ne obligă la foarte multe lucruri. Am avut o viziune până acum pe care am încercat să o transpunem în administrația publică locală la nivel județean, lucruri foarte multe pe care le-am realizat, oltenii ne-au apreciat. Au apreciat devotamentul și comportamentul nostru, iată, ne-au încredința un nou mandat. Avem un scor bun și pe primării. Și în 2016, și în 2020 și, iată, și în 2024, Partidul Social Democrat a luat 95 de primării din 112 localități. Asta arată că, totuși, oamenii pe care PSD îi propune sunt oameni bine recunoscuți în comunitățile lor, pentru că altfel nu ar putea să ia votul într-un număr așa covârșitor”, a spus Marius Oprescu.

Astfel, PSD Olt a trimis în forul județean următorii consilieri:

Marius Oprescu, Virgil Delureanu, Cătălin Ionuț Ivan, Mariana Matei, Valentin Ionuț Pîrvu, Titu Vîrban, Iulia Daniela Vlad, Dorin-Teodor Postelnicu, Petre Silviu Neacșu, Ion Voicu, Nicolae Vitan, Mirela Vasile, Gabriel Florin Nicolescu, Toma Prună, Cristian Butnariu, Emil Vergilius Marinescu, Constantin Popescu, Ionuț Mădălin Tobescu, Ionel Cristian Gheorghe, Crina Elena Jilavu. Ciprian Florentin Alexe urmează să devină consilier, după ce Marius Oprescu va fi învestit pe funcția de președinte al CJ Olt.

Șeful forului județean a precizat că echipa cu care pleacă la drum este una echilibrată cu oameni din toate categoriile sociale.

„Echipa, așa cum încă de la început s-a construit lista și am și discutat despre ea în momentul în care am mers cu dosarele de candidaturi să le depunem la Biroul Electoral Județean, este o echipă echilibrată, care reprezintă întreg județul Olt, cu oameni din toate categoriile sociale, cu reprezentarea atât a tineretului, femeilor și pensionarilor, cu reprezentarea sindicatelor, cu reprezentarea tinerilor, cu reprezentare și profesională din toate mediile: medici, profesori, ingineri și așa mai departe. Cred că e o listă echilibrată de oameni, o echipă care va ști să scrie și să transpună în practică proiecte care sunt viabile pentru județul Olt și pentru cetățeni”, a adăugat Marius Oprescu.