53.900 de elevi din județul Olt au revenit luni, 9 septembrie, în bănci, unitățile de învățământ organizând festivități pentru deschidere Noului An Școlar. La Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina (foto deschidere), care a fost nevoită să înființeze cinci clase pregătitoare, a început construire unui nou corp de clădire. Tot vara aceasta, la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina a fost renovat amfiteatrul unității de învățământ, sălile de curs fiind dotate cu dispozitive inteligente. Directorul liceului slătinean a avut un discurs-manifest pentru elevi și părinți, pe care i-a îndemnat să pună preț pe educație și nu pe mașini scumpe sau haine de firmă. La Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, cei peste 900 de elevi au fost așteptați în săli de clasă renovate, dotate cu mobilier nou, adaptat vârstei, dar și cu dispozitive de ultimă generație.
Inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adrian Bărbulete, a participat la festivitatea de deschide de la Școala „Eugen Ionescu” Slatina, fiind însoțit și de Cosmin Floreanu, subprefectul județului Olt, și Preasfinția Sa Sebastian Pașcanu, episcopul Slatinei și Romanaților.
„Le urez elevilor, profesorilor și părinților să aibă succes în noul an școlar, să aibă rezultate mai bune decât până acum. Sunt convins că atunci când cei trei membri ai echipei – părinte, elev și profesor – își unesc forțele rezultatele vor fi unele pe măsură”, a declarat Adelin Bărbulete.
A sunat clopoțelul și la Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, directorul unității de învățământ, profesoara Adina Gruia (foto a doua din stânga), având un discurs manifest despre importanța educației. Directorul le-a spus copiilor și părinților că nu hainele de firmă sau mașinile scumpe îi vor ajuta, ci investiția în educație le va asigura viitorul.
„Cu toții trebuie să înțelegem că doar prin educație vom reuși să avem o viață bună, să fim toleranți și că nu vom avea parte de drumuri greșite. Nu mașinile scumpe sau hainele de firmă vă vor ajuta, ci investiția în educație vă asigură viitorul.
Dragi elevi, investiți timp, muncă, răbdare și perseverență în educația voastră, urmați sfaturile dascălilor și ale părinților, înconjurați – vă de prieteni adevărați cu care să formați echipe!
Ca director al acestei unități de învățământ, vă asigur că toate eforturile mele sunt îndreptate către acest ideal. Cred cu tărie că rolul nostru, al tuturor – profesori, personal auxiliar, părinți și bunici – este să le insuflăm copiilor nu doar dragostea pentru carte, ci și respectul pentru valori, pentru adevăr și pentru cei din jur. Împreună, putem să le oferim elevilor noștri nu doar educația necesară, ci și sprijinul emoțional și moral de care au nevoie pentru a deveni adulți responsabili și empatici.
Ne dorim ca în acest an școlar să vă simțiți bine la școală, toate investițiile fiind gândite pentru toți cei peste 1400 de elevi care ne trec pragul. Am modernizat amfiteatrul, sălile sunt dotate cu mobilier adecvat și cu echipamente de ultimă generație (Table Smart, imprimante, scanere, sisteme de sunet) ”, a spus directorul unității de învățământ din Slatina, profesoara Adina Gruia.
Săli de curs moderne, la Liceul „Petre Pandrea” Balș
Peste 900 de elevi au trecut pragul, astăzi, și Liceului Teoretic „Petre Pandrea” Balș. Copiii au fost primiți în săli de curs moderne, dotate cu mobilier nou și aparatură de ultimă generație pe care profesorii le vor folosi în lecții interactive. Corpul profesoral a participat, săptămâna trecută, la cursuri de instruire cu specialiști din domeniu, pentru a ști să folosească aceste dispozitive.
Directorul liceului bălșean, profesorul Marian Anghel, le-a spus elevilor că trebuie să profite de toate oportunitățile de învățare oferite, totodată, accentuând importanța respectării regulamentelor școlare.
„Ne bucurăm să vă avem din nou în cadrul școlii noastre și sperăm ca acest an să fie plin de realizări și momente frumoase. Vă încurajăm să dați tot ce aveți mai bun în tot ceea ce faceți și să profitați de toate oportunitățile de învățare pe care vi le oferim.
Respectarea regulamentelor școlii este esențială pentru a menține un mediu educațional plăcut și sigur pentru toți. Suntem aici să vă sprijinim și să vă ghidăm pe parcursul acestui an școlar. Să avem un an plin de succes!”, a spus directorul Liceului Teoretic „Petre Pandrea” Balș, profesorul Marian Anghel.
Corp nou de clădire, la Școala „Constantin Brâncoveanu” Slatina
Datorită numărului mare de elevi, la Școala „Constantin Brâncoveanu” Slatina au fost înființate cinci clase pregătitoare, acestea având un efectiv de 118 elevi. În aceste condiții, a început construirea unui nou corp de clădire.
„Sunteți mai mulți decât anul trecut și mai dornici de a învăța lucruri noi. Când spun mai mulți decât anul trecut, vreau să anunț că, anul acesta, vom funcționa cu 30 de clase, 19 ciclul primar și 11 ciclul gimnazial, în total suntem aproape 800 de elevi. Un număr mare, ce ne face să fim prima școală gimnazială din județ ca și efective, și, să dea Dumnezeu, la anul să fim mai mulți. Mă bucur mult să vă văd, sunt convins că va fi un an bun pentru toți, un an liniștit, vreau să mulțumesc părinților că ne-ați ales pe noi, că ne dați încredere și că suntem cei care vom călăuzi pașii copiilor dumneavoastră (…). Așa cum am spus nu suntem fruntași doar la numărul de elevi, suntem fruntași și la performanțe, aici amintesc toate rezultatele de la Evaluarea Națională de anul acesta, amintesc rezultatele la concursuri și olimpiade, județene, dar și naționale. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice, colegilor mei, pentru toată munca depusă, pentru că au făcut din acești elevi adolescenți cu personalitate, adolescenți cu atitudine, campioni adevărați, elevi competitivi. (…) Nu în ultimul rând, văd aici, o grămadă de pitici, de bobocei, elevii de la clasa pregătitoare, le doresc bun venit în unitatea noastră școală. Anul acesta, avem cinci clase de pregătitoare, 118 elevi, sunt cei mai mulți, din Slatina și din județ. Copii, vom fi alături de voi, o să vă sprijinim, o să încercăm să vă ajutăm să fie integrarea cât mai ușoară în familia noastră. (…) Avem o școală frumoasă, dotată, ultra-modernă. Avem tot ce înseamnă digitalizare, nu rămâne decât copiii să învețe. Poate vedeți că ne dezvoltăm, suntem în șantier, o să apară un alt corp de clădire, noi sperăm curând”, a spus directorul de la Școala Constantin Brâncoveanu Slatina, profesorul Daniel Noajă.
Potrivit reprezentanților ISJ Olt, numărul elevilor în judeţul Olt a scăzut cu aproximativ 1.000 în acest an şcolar faţă de precedentul, ajungând în prezent la 53.900 de elevi, iar 10 dintre şcolile din mediul rural au mai puţin de 50 de elevi.