Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Olt (foto) a realizat o serie de controlare, în perioada 16-27 februarie, fiind verificat modul în care unitățile de alimentație publică respectă legislația în vigoare. Practic, comisarii din județul Olt au descoperit nereguli la fel ca și structura centrală, care face deliciul opiniei publice din ultima vreme, numai că instituția din județ nu a transmis și operatorii la care au fost descoperite abaterile. La firmele care activează în domeniul alimentației publice din județul Olt, uleiul în care erau pregătite preparatele era neschimbat și nu exista un grafic de monitorizare, tăvile erau uzate și murdare, iar unele dintre produse nu aveau nicio etichetă de identificare.
Astfel, potrivit CJPC Olt, au fost verificați nouă operatori economici, constatându-se nereguli, fiind astfel aplicate zece amenzi, în valoare de 77.000 de lei.
„Principalele abateri constatate, în timpul controlului, au fost: neinformarea consumatorilor asupra declarației nutriționale la preparatele culinare comercializate, utilizarea de produse și proceduri nesigure, nerespectarea temperaturii de maxim 8 grade C la masa rece, nerespectarea temperaturii de păstrarea a produselor la masa caldă, inexistența graficului schimbului de ulei, paviment neigienizat, tăvi uzate cu depuneri de reziduuri alimentare arse, utilizare coș de gunoi fără capac, folosire de produse alimentare fără nicio etichetă cu element de identificare și caracterizare, utilizarea în cadrul serviciului de alimentație publică de ustensile neprofesionale”, arată CJPC Olt.
Trei operatori au avut activitatea oprită.
„S-a dispus oprirea definitivă a unor produse alimentare în valoare de 2.434 de lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor la 3 operatori controlați până la remedierea deficiențelor, deficiențe care au fost remediate până în prezent”, se arată într-un comunicat, semnat de comisarul șef adjunct al CJPC Olt, Angelica Filotie.