Razie pe șoselele din Olt. Peste 700 de amenzi și 93 de permise, reținute

Polițiștii Serviciului Rutier au derulat o amplă acțiune de control pe șoselele din Olt, urmărind șoferii care conduc cu viteză, dar și pe cei care se urcă băuți la volan.

Astfel, au aplicat, la finalul săptămânii trecute, 700 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 86 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 93 de permise de conducere.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 786 de sancțiuni contravenționale, dintre care 396 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Polițiștii au reținut 93 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre acestea, 77 au fost reținute pentru depășirea vitezei legal admise pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 9 pentru conducere sub influența alcoolului, având o concentrație sub 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au dat exemplul unui bărbat, de 36 de ani, care a condus, pe 7 februarie, pe raza municipiului Slatina băut. În urma testării cu aparatul alcooltest, conducătorul auto a prezentat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.