Mai sunt locuri libere la „Slatina Forest Race”. Competiția de ciclism are loc duminică, în Pădurea Strehareți

Prima ediția a evenimentului ”Slatina Forest Race”, competiție adresată iubitorilor de ciclism, va avea loc pe 21 mai, în Pădurea Strehareți, zona fiind proaspăt reabilitată de Primăria Slatina.

Edilul Slatinei, Emil Moț, a precizat că mai sunt libere aproximativ 100 de locuri.

„Avem prima ediție a Slatina Forest Race, pe 21 mai, de Sfântul Constantin și Elena, va fi duminică. Vreau să fie un concurs reușit, pentru că este prima ediție, participanții trebuie să aibă peste 18 ani. Pentru bărbați, traseul are șase kilometri, iar pentru femei, trei kilometri, și pe categorii de vârstă. Nu am vrut anul acesta să facem și pentru copii, pentru că este primul eveniment de acest gen, sper să nu avem probleme, să nu avem accidente, gândiți-vă că și la circuitele cele mai mari există accidente, și cei mai performanți cicliști pot să cadă, vom avea acolo un punct de prim ajutor. Eu sper ca totul să decurgă foarte bine, să nu avem accidente. Mai sunt locuri disponibile, pe cele 200 de locuri s-au înscris în jur de 100 de persoane, iar slătinenii se mai pot înscrie până vineri. Este un proiect pilot, de abia am refăcut Pădurea Strehareți. Eu sper să iasă foarte bine, pentru că am văzut că slătinenilor le plac activitățile în aer liber, mulți vin și vizitează Pădurea Strehareți, ceea ce ne bucură, pentru că le-am redat slătinenilor acel loc pe care îl știau de foarte mult timp. Sper să organizăm cât mai multe evenimente în Pădurea Strehareți, ca să-i aducem din nou acolo, pentru că este o oază de verdeață. Locul de grătar este cam mic, pentru câtă lume a venit, și vom încerca să găsim mai în spate spațiu ca să extindem locurile de grătar și să mai facem încă un părculeț acolo”, a spus primarul municipiului Slatina, Emil Moț.

Pentru participarea la acest concurs nu se percep taxe, iar câștigătorii vor fi premiați pe categorii de vârstă, atât la masculin, cât și feminin.

Concursul de biciclete va avea loc pe străduțele din Pădurea Strehareți, fiind disponibile 200 de locuri.

Participanților li se va oferi un kit de concurs ce va cuprinde un tricou oficial și numărul de concurs.

Înscrierile au început din 11 aprilie și se pot face în continuare accesând următorul link: https://racetime.ro/events/41/register