Aproape 700 de olteni, confirmați cu infecții respiratorii acute și pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în rândul copiilor

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, în săptămâna 6-12 decembrie, au fost înregistrate 417 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 11 internări, iar 272 olteni au fost confirmați cu pneumonie, 55 fiind internați în unitățile medicale din județ. Cele mai multe infecții respiratorii sunt în rândul copiilor și adolescenților, ponderea de vârstă 0-19 ani. Minorii cu forme grave de viroze ajung pentru îngrijiri medicale pe Secția de Pediatrie (foto) a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

În acest sezon rece, DSP Olt a primit peste 41.000 doze de vaccin antigripal.

„Pentru sezonul  rece 2021- 2022, DSP Olt  a catagrafiat 49.393 de persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Până în acest  moment, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt au intrat 41.275 doze de vaccin gripal tetravalent, produs biologic monodoză cu patru valente VAXIGRIP TETRA, care a fost distribuit unităților medicale vaccinatoare”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Peste 21.000 de olteni s-au vaccinat antigripal, în acest sezon rece.

Începând cu sezonul 2021/ 2022 realizările la vaccinarea antigripală vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV ) de către utilizatori, accesând adresa adulti.renv.ro.

foto: Maternitatea Slatina, unde funcționează și Secția de Pediatrie.