Preotul care a lovit mortal un copil, la Bobicești, a fost reținut

Preotul din satul Braneț, comuna Bârza, care pe 2 ianuarie a lovit mortal un copil de 15 ani, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, conducerea sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

„În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș au reținut pentru 24 de ore bărbatul, de 57 de ani, din comuna Bîrza, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ” ucidere din culpă” , ” conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe ” și ” părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia „. Bărbatul se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat procurorilor cu propuneri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Pe 2 ianuarie, preotul din satul Branț (57 de ani), în timp ce se deplasa în localitatea Bobicești, a accidentat mortal un copil de 15 ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0.45 miligrame/Litru alcool pur în aerul expirat.