Șeful de post de la Morunglav, în stare critică. Colegii polițiștilor au deschis un dosar penal

UPDATE: Șeful de Post de la Morunglav a murit.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții IPJ Olt.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt deplânge stingerea din viață a colegului nostru, NITU FĂNEL, în vârstă de 49 de ani, din cadrul Postului de Poliție Morunglav. Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toți şi ne-a încărcat inimile de durere, tristețe și compasiune. De-a lungul carierei, cu o experiență de 25 de ani, colegul nostru a îndeplinit activități în domeniul ordinii publice, iar pentru 10 ani a fost șeful Postului de Poliție Morunglav”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Șeful Postului de Poliție din Morunglav, ce a fost implicat în accidentul ce a avut loc în prima zi din an, pe raza localității Șopârlița, este în stare critică. Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, polițistul de 50 de ani este la Terapie Intensivă și este intubat.

„Polițistul din Morunglav este în stare critică, are tensiune foarte mică, are contuzii cerebrale, contuzii la splină, este foarte grav. Este intubat, este pe două surse de oxigen. A fost operat de două ori. Celălalt polițist, de 36 de ani, este într-o stare bună. Vorbește, nu mai este intubat. El a avut o fractură de femur și alte contuzii”, a spus Dan Stana.

Între timp, colegii celor doi polițiști au deschis un dosar penal, urmând a se stabili exact împrejurările în care s-a produc accidentul.

Mașina de poliție era condusă de bărbatul de 36 de ani, șeful Postului de Poliție Bârza.

Evenimentul rutier s-a produs pe Drumul Național 64, pe raza comunei Sopârliței, fiind implicate două echipaje, unul de poliție și unul al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, ambele în misiune comună. În urma unui apel la 112, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, împreună cu un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant.

Persoana violentă a fost transportată cu ambulanța, iar echipajul de poliție însoțea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcțiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta.

Cinci persoane au fost implicate în accident,  doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, o asistentă medicală, un ambulanțier și un pacient. Ultimii doi au suferit leziuni minore.