Medicii de familie din județ, protest în fața Prefecturii Olt. CM Olt: Veniturile cabinetelor medicale aflate în relație contractuală cu CAS Olt vor scădea

Medicii de familie din județul Olt vor protesta miercuri, 17 ianuarie, în fața Prefecturii Olt, nemulțumiți fiind de valoarea punctelor pentru capitație și servicii. Potrivit unor surse, la protest sunt așteptați aproximativ 200 de medici de familie din județ.

Colegiul Medicilor (CM) Olt spune că veniturile cabinetelor medicale aflate în relație contractuală cu CAS Olt vor scădea. Forul județean sprijină acțiunea de protest a medicilor de familie.

„Colegiul Medicilor Olt a luat act cu stupoare și regret de valorile punctelor pentru capitație și servicii atât pentru Medicina de Familie, cât și pentru Ambulatoriul de specialitate apărute în transparență decizională pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. În acest sens, Colegiul Medicilor Olt a înaintat Instituției Prefectului Olt un material prin care s-a solicitat transmiterea stării de fapt din sistemul sanitar al județului Olt către Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor, domnului Prim Ministru Marcel Ciolacu și faptul că miercuri, 17 ianuarie, ora 15.30, va avea loc în fața Instituției Prefectului un protest în legătură cu scăderea veniturilor cabinetelor medicale aflate în relație contractuală cu CAS Olt. Colegiul Medicilor Olt susține toate formele de protest pe care medicii de familie și medicii specialiști din Ambulatoriu vor hotărî să le adopte”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de medicul Costache Marinache, președintele Colegiului Medicilor Olt.