Reprezentanții Spitalului Slatina se așteaptă ca numărul oltenilor confirmați cu virusul SARS-COV2 să crească

Pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina 43 de pacienți confirmați cu COVID primeau îngrijiri medicale de specialitate luni, 4 decembrie. Alți opt pacienți cu rezultat pozitiv sunt în stare gravă și sunt internați la Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a precizat că se așteaptă ca numărul pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2 să crească, în perioada următoare.

„La nivelul Spitalului Slatina, astăzi dimineață, la ora 8.00 (n. red. – luni, 4 ianuarie), erau 43 de pacienți internați, confirmați cu COVID, și 15 suspecți. Totodată, opt sunt la Terapie Intensivă. Cazurile sunt la jumătate față de acum o lună și jumătate. Consider că situația este stabilă la acest moment, dar nu mă bucură foarte mult, pentru că mă gândesc că mulți cetățeni au considerat că este mai bine să rămână acasă de sărbători și să nu vină la spital, chiar dacă prezintă simptomatologie specifică virusului SARS-COV2. Ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri, dar bine ar fi să nu se întâmple așa. Ne așteptăm chiar să se dubleze numărul. Poate nu ajungem în această situație. Poate oamenii au înțeles să se protejeze în această perioadă, poate au înțeles că trebuie să stea acasă, să nu facă deplasări în afara localității care să ne pună în pericol sănătatea”, a spus Stana.

Șeful Spitalului Județean de Urgență Slatina a dat asigurări că unitatea sanitară are stocurile necesare de medicamente pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID, inclusiv Remdesivir și Tocilizumab.

„Cu stocul de medicament stăm bine, avem și Remdesivir și Tocilizumab, sunt stocuri suficiente. Ne-am pregătit de la finalul anului trecut ca să avem medicamente, să avem stoc de oxigen. Nu sunt probleme în această perioadă”, a adăugat Stana.