Familia unui pacient, protest în fața Spitalului Slatina. Stana: „Suntem acuzați de tot felul de lucruri”

Un tânăr din Izvoarele (35 de ani) a fost operat pe Secția de Chirurgie Generală a Spitalului Județean de Urgență Slatina, având o apendicită acută flecmoasă. Deși i-au fost făcute mai multe investigații, bărbatului nu i-au fost descoperite alte afecțiuni.

Familia a protestat joi, 7 ianuarie, în fața Spitalului Județean de Urgență Slatina, spunând că medicii vor să-l externeze, deși bărbatul a slăbit enorm în ultima perioadă.

Iubita bărbatului a făcut acuzații din fața unității medicale.

„Viitorul meu soț este lăsat să moară. A ajuns la spital acum opt zile, este operat de apendice. Nu i se fac investigații pentru ce are el, are simptome foarte grave, dar a fost primit cu bătaie de joc de către salvare. El este imobilizat la pat de câteva luni și nu vor să-l investigheze, vor să mi-l trimită acasă. Pe el îl doare tot corpul, nu poate să mănânce, are 11 zile de când nu merge la toaletă, este înfometat de opt zile, nu poate să mănânce, și cu supă s-a înecat. Nu are un diagnostic, nu îi găsesc ce are. I-am rugat să-l transfere la o altă secție, să continue investigațiile, iar dacă nu, să-l transfere la București. De 4 luni se simte rău, are 45 de kilograme la 1,77 metri. Din senin ne-am trezit cu această problemă a lui. El a început să se deterioreze. Mi-au promis că o să-i facă analize de sânge să vadă dacă are o formă de cancer, dar și endoscopie”, a spus iubita bărbatului internat.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a precizat că patologia chirurgicală a bărbatului a fost rezolvată, iar medicii au decis externarea lui. Mai mult de atât, bărbatul a fost investigat amănunțit fără a-i fi descoperită altă afecțiune.

„Iubita bărbatului a postat pe pagina de socializare acest caz. Eu am intervenit și am chemat-o să discutăm și să ajut familia. Pacientul a venit cu apendicită flecmoasă și a fost operat de medicul Nicolae Diaconescu, cu evoluție favorabilă. Din punct de vedere chirurgical este bine, medicul mi-a spus că poate fi externat. Este stabil și nu sunt probleme. Suntem acuzați de tot felul de lucruri, pacientul ne refuză tratamentul. I s-au făcut numeroase investigații, nu i-au descoperit altă patologie”, a spus Dan Stana.