Trei olteni au murit la Spitalul Slatina, după ce s-au infectat cu virusul SARS-COV2

DSP Olt a raportat joi, 7 ianuarie, trei noi decese din cauza COVID-19.

Este vorba despre un bărbat, de 73 de ani, din mediul rural, ce a ajuns pe 17 decembrie la Spitalul Slatina, când a și fost confirmat cu virusul SARS-COV2.

Avea boli asociate, precum: sindrom mielodisplazic, cardiopatie ischemică cronică și anemie. Pe 31 decembrie a murit la Spitalul Slatina.

Al doilea deces raportat joi, 7 ianuarie, este cel al unui bărbat, de 58 de ani, din mediul urban. Acesta a fost internat pe 20 decembrie la Spitalul Slatina, o zi mai târziu fiind confirmat cu virusul chinezesc. Avea tensiune arterială, obezitate, diabet de tip II și pancreatită, murind în prima zi din acest an.

Un alt deces este cel al unui bărbat din Slatina, de 65 de ani. Acesta a ajuns pe 28 decembrie la Spitalul Județean de Urgență, când a și fost confirmat cu virusul SARS-COV2.

Potrivit unor surse, slătineanul s-ar fi putut infectat la biserică, pentru că omul era foarte credincios și a participat la slujbele organizate în jurul Crăciunului.

Anterior, medicii îl diagnosticaseră cu tensiune arterială, însă contactarea virusului i-a fost fatală. A murit pe 5 decembrie la Spitalul Slatina, cauza decesului fiind stopul cardiorespirator, bronhopneunonia și infecția COVID-19.

De la izbucnirea pandemiei de COVID, la nivelul județului au murit din cauza acestui virus 220 de olteni.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi, 7 decembrie, 116 noi cazuri pentru județul Olt, numărul total al infectărilor ajungând la 9.741.