Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, bilanț pe 2020. Jandarmii olteni au identificat 578 autori și au aplicat mii de amenzi

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a făcut public bilanțul pe 2020, la eveniment participând prefectul de Olt, Florin Homorean, dar şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Jandarmii olteni asigură paza şi protecţia instituţională la 16 obiective din zona de competenţă, menţinerea ordinii interioare la 12 săli de judecată, precum şi paza, protecţia, supravegherea şi intervenţia la conductele magistrale de transport produse petroliere şi cea de fibră optică pe o lungime totală de 287,2 km.

Totodată, pe parcursului anului trecut au fost executate 388 transporturi de valori precum şi 39 transporturi cu caracter special.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a participat la organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, la solicitarea Poliţiei, în zona pieţelor, târgurilor, localurilor de alimentaţie publică precum şi în zone cu risc criminogen, fiind executate misiuni de patrulare în sistem integrat, constituind 17.156 patrule mixte (poliţist-jandarm) şi 3.220 patrule de jandarmi în mediul urban şi rural.

„Au fost executate 451 acţiuni în cooperare cu instituţiile partenere pe diverse domenii de competenta şi 4 exerciţii tactice în scopul perfecţionării modului de acţiune în diferite situaţii. In contextul epidemiologic actual, având în vedere măsurile dispuse la nivel naţional pe linia prevenirii şi combaterii infecţiilor cu COVID-19 au fost limitate activitatile de pregatire colectivă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Au fost constatate 577 fapte de natură penală, din care 118 constatate în misiuni proprii şi 459 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 578 autori.

Amenzile aplicate pe parcurusl anului trecut au ajuns la peste 1.300.000 lei.

„Activităţile specifice desfăşurate pentru combaterea faptelor de natură contravenţională, s-au concretizat în aplicarea unui număr de 4503 sancţiuni în valoare de 1.361.800 lei din care 2504 sunt pentru încalcări ale legii 55 pe 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei si 1350 sunt prevazute de Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se mai arată în comunicatul citat.

S-au desfăşurat 246 acţiuni atât pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-COV-2, cât si  pe linia protecţiei şi promovării drepturilor omului.

În anul 2020, Inspectoratul a primit spre executare un număr de 378 mandate de aducere, din care 202 au fost executate prin prezentarea persoanelor.

Desfăşurarea activităţilor de verificare operativă în bazele de date, la solicitarea elementelor de dispozitiv, în vederea stabilirii identităţii şi a stării de legalitate a 1.746 persoane, primirea, înregistrarea şi intervenţia la un număr de 7.470  apeluri prin serviciul de urgenta 112, monitorizarea unui număr de 152 transporturi cu caracter special şi a 504 transporturi de valori care au tranzitat judetul.

Totodată, a continuat procesul de reînnoire al parcului auto, astfel au fost preluate de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române 11 autovehicule-6 Dacia Duster si 5 Dacia Logan, iar prin comodat de la consiliul judetean prin proiectul european Investitii comune în domeniul situatiilor de urgenta-3 ATV-uri.