Cod galben de ninsori abundente în opt județe și în Capitală

Meteorologii au emis o atenționare cod galben valabilă în intervalul 26 ianuarie, ora 18.00 – 27 ianuarie, ora 23.00, fenomenele vizate fiind ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Codul galben este valabil pentru județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea, Constanța și pentru București.

„Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, au transmis meteorologii.

Totodată, este în vigoare o atenționare meteorologică din 26 ianuarie, ora 18.00, până pe 28 ianuarie, ora 10.00, privind ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55… 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75…85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată”, mai transmit specialiștii de la ANM.