Senatorul Liviu Voiculescu: „Dacă funcția de prefect va rămâne la PNL în urma tragerii la sorți, îl susțin pe Homorean. Negocierile nu s-au încheiat”

Invitat marți seara, 26 ianuarie, la postul local de televiziune OLTtv, senatorul liberal Liviu Voiculescu a precizat că negocierile la nivel central privind numirea prefecților și subprefecților nu au fost încheiate.

Voiculescu a spus că îl susține în continuare pe Florin Homorean, dacă funcția de prefect va rămâne la PNL, în urma tragerii la sorți.

„Negocierile privind prefecții și subprefecții nu s-au încheiat. Fiind într-o Coaliție nu vom avea toți prefecții în județele din țară. Colegii noștri de la USR Plus vor avea 14 prefecți, iar cei de la UDMR trebuie să aibă cinci prefecți. Atunci, inevitabil, în unele județ, prefecții vor fi de la alte formațiuni politice. Nu s-a stabilit clar pentru fiecare județ în parte cine pune prefect și cine numește subprefectul. Eu mi-aș dori ca prefectul să rămână la PNL, iar Florin Homorean să continue în fruntea Prefecturii Olt, ținând cont că și-a făcut foarte bine treaba. În susțin pe Florin Homorean pentru funcția de prefect, dacă va rămâne la PNL, în urma tragerii la sorți”, a spus Liviu Voiculescu.

Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, spune că este o ipocrizie să ne ascundem în continuare după deget și să susținem că prefectul este apolitic. Cel mai probabil, statul prefectului va fi schimbat, din înalt funcționar public în demnitar.

Este o ipocrizie să ne ascundem după deget să spunem că prefectul este apolitic. Prefectul, prin definiție, este reprezentantul Guvernului în teritoriu, Guvern care este politic. Cum să fie apolitic, așa cum prevede actuala legislație!? În mod evident, este corect să fie funcție de demnitate public, iar prefecții să fie numiți așa cum sunt numiți și secretarii de stat și alți funcționari. Nu poate să-și dea astăzi demisia dintr-un partid politic, indiferent care este acela, și mâine să devină prefect. Ne ascundem după deget! Sunt sigur că foarte curând colegii mei din Coaliție vor emite o astfel de ordonanță prin care va fi schimbat statutul prefectului și subprefectului”, a adăugat senatorul Liviu Voiculescu.