Hoțul din cartierul Eugen Ionescu din Slatina a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare. Este în Penitenciarul Craiova din vara anului trecut

Magistrații Judecătoriei Slatina l-au condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu executare pe slătineanul de 35 de ani care, în vara anului trecut, a furat mai multe bunuri din boxele locatarilor din cartierul Eugen Ionescu din municipiu.

Acesta a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de furt calificat în formă continuată, patru acte materiale. Tânărul se află în Penitenciarul Craiova din vara anului trecut, când a fost arestat preventiv. Acesta a mai făcut închisoare și în trecut.

„Tip soluție: Condamnare fără acord de recunoaştere:

Soluția pe scurt: În temeiul art. 228 alin. (1) – 229 alin. (1) lit. b) ?i d) C.pen cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. pen. ?i art. 41 alin. (1) C.pen. raportat la art. 43 alin. (5) C.pen., ?i cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., condamnă pe inculpatul PETRE FLORINEL ALIN, arestat preventiv în cauză, încarcerat în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată( 4 acte materiale) în stare de recidivă postexecutorie. În temeiul art. 67 alin. 1 C.pen., aplică inculpatului Petre Florinel Alin pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) C.pen., pe o perioadă de 2 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 65 alin. (1) şi (3) C.pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C.pen. interzice inculpatului Petre Florinel Alin ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 399 alin. (1) C.pr.pen., men?ine măsura preventivă a arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Petre Florinel Alin prin încheierea nr. 16 din data de 28.08.2020 în dosarul nr. 8062/311/2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina. În baza art. 399 alin. (4) C.pr.pen., prezenta hotărâre este executorie cu privire la măsurile preventive. În baza art. 404 alin. (4) lit. a) C. pr. pen. raportat la art. 72 alin. (1) C.pen. deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii inculpatului Petre Florinel Alin de la data de 27.08.2020 ora 20.40 până la data de 28.08.2020, ora 20.40 (o zi) ?i a arestării preventive dispuse față de acesta de la data de 28.08.2020 la zi”, se arată în decizia magistraților, care nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

La finalul lunii august 2020, mai multe spargeri au avut loc în cartierul Eugen Ionescu din Slatina. Hoțul a spart boxele de la subsolul blocurilor luând bunuri ce au putut fi valorificate cu ușurință: biciclete, trotinete, geamantane. Hoțul a fost prins cu ajutorul imaginilor video, iar cele mai multe bunuri au fost recuperate.