Oprescu: Va fi un buget de austeritate pentru că Executivul nu a venit cu niciun program de investiții

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, este convins că bugetul pentru acest an va fi unul de austeritate, iar primăriile vor face față cu greu.

Liderul PSD Olt spune că s-a ajuns în această situație pentru că Executivul nu a dezvoltat un program care să stimuleze investițiile.

„N-am văzut bugetul pe anul acesta, dar se pare că va fi unul de austeritate. Cu siguranţă, bugetul prezentat de noi este unul mai bun. Tot timpul, PSD a avut măsuri și proiecte care au vizat populaţia. De un an și patru luni de când sunt la guvernare, n-au venit cu niciun program de investiţii. Este o regulă în economie, nu o inventăm noi, nu a inventat-o PSD, dar atâta timp cât nu faci investiţii în infrastructură, nu există un motor să porneşti economia, mai ales după o perioadă de criză. Arătaţi-mi un program de investiții început în ultima perioada de un an şi patru luni, de când PNL şi Dreapta au venit la guvernare! Nu au deschis niciun program!”, a spus Marius Oprescu.

Politicianul este convins că afectate vor fi administrațiile publice locale.

„Orice comună din Olt face parte din Uniunea Europeană. Copiii, bătrânii, cetăţenii din acea localitate trebuie să aibă şanse egale de a avea acces la condiţii decente de viaţă. Acest lucru înseamnă să avem apă, canal, drumuri, şcoli puse la punct, grădiniţe încălzite și așa mai departe. Din păcate, toate acestea nu se vor regăsi în proiectul de buget pe care îl propune dreapta. Nu știm dacă noi, administrația județeană, ne vom descurca, pentru că nu știm cu ce va veni Guvernul și ce va propune în ceea ce privește administrațiile publice locale”, a adăugat Oprescu.